0
Mijn Kazou login

Nieuws

Terug naar overzicht

Moni, moni, moni’s (it) must be funny in the Kazou world!

 

De moni’s op het matje

‘De monitoren zijn super. Mochten het pokemons zijn, ik zou ver lopen om ze te vangen, want ze zijn zéééér zeldzaam’, zegt vakantieganger Cesar die verder anoniem wenst te blijven.
We moeten een kat een kat durven noemen, niet al onze vakanties krijgen een 10 op 10, laat staan een 9 op 10. De meeste wel, maar niet allemaal. Er kan altijd iets beter, we moeten daar eerlijk in durven zijn. ’t Is niet omdat het mooi weer was tijdens jouw vakantie dat die vakantie daarom geslaagd was. Goed geprobeerd, vrienden! Een uitgebreid onderzoek bij onze deelnemers zou uitsluitsel brengen.

De respons was – hoe kan het ook anders? - overweldigend, interessant en soms niet voor publicatie vatbaar… Zo komen we nog iets te weten over onze brave en welopgevoede jongens en meisjes. Ja, het jonge volk heeft gesproken. Zit je al te sidderen en te beven? Hou je vast aan de takken van de bomen want we zullen namen noemen (van ondervraagden, maar toch!) en er zullen koppen rollen. James, de guillotine! (Bij wijze van spreken uiteraard!)
Het goede nieuws eerst. Bijna alle monitoren kregen een overwegend positief rapport en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Onze vrijwilligers zijn immers het gezicht en het uithangbord van Kazou en de lijm die deze organisatie samenhoudt. Zonder onze vrijwilligers zijn we niks en zou er van Kazou geen sprake zijn. ’ Stop met ons te bewieroken en kom ter zake’, horen we jullie al denken. Vooruit dan maar.
Wat kan er nog beter bij de moni’s?

Die vraag brandt na iedere vakantie op onze lippen, daarom stelden we ze ook. De antwoorden waren leerrijk en verhelderend. De conclusies spreken voor zich.

De moni’s zijn altijd en overal bereikbaar
‘Aan tafel hadden ze vooral oog voor hun gsm.’ (Louise)
‘Ik vond dat de moni’s soms iets te veel op hun gsm zaten.’ (Elise)
De moni’s die mee waren, waren onsympathiek, ontoegankelijk, onpersoonlijk. Ik weet zelfs hun namen niet. (Gaëlle)

De kleren maken de moni

‘De VV was te veel met haar eigen uiterlijk bezig.’ (Eleni)
‘De moni’s zouden beter rokken en kleedjes aandoen, nu hadden ze altijd broeken aan.’ (Jani, euh, Kyara)

Wees lief voor mekaar
‘Iets meer geduld, we zijn tenslotte ook nog pubers.’ (Yonas)
‘Alle moni’s waren leuk, maar de hoofdmonitoren waren erg streng voor de andere monitoren.’ (Ella)
‘De moni’s waren constant aan het roddelen met elkaar.’ (Matthijs)
‘Het zou fijn zijn als we iets langer mochten opblijven. Want we hebben geen enkele avond UNO kunnen uitspelen.’ (Robin)

Iedereen gelijk voor de wet
‘Niet alle moni’s hanteerden dezelfde regels, zo hebben we de laatste ochtend een aantal dingen uitgespookt waarvan ik vermoed dat als de moni’s ons hadden gezien, ze zeker boos geweest zouden zijn.’ (Tim)
‘Alle moni’s geven vooral aandacht aan de populaire kinderen.’ (Tinne)
‘De hoofdmoni had haar lievelingetjes waardoor andere uit de boot vielen.’ (Anouck)

Noot van de redactie: Een goede moni neemt zichzelf en dit artikel niet te serieus, dat doen wij ook niet. (Noot van de hoofdredacteur: De auteurs van dit artikel kregen een onvoldoende. En dat is niet om te lachen.)