0
Mijn Kazou login

Nieuws

Terug naar overzicht

De olympische zomervakantiesSpreken is zilver, zwijgen is goud

Voor straffe momenten moest je deze zomer opnieuw op een van de 882 (!) vakanties van Kazou zijn. De hoogtepunten waren niet op twee handen te tellen, zelfs niet op twee telramen. Een onschuldige kinderhand besliste welke vier anekdotes en verhalen gepubliceerd werden en welke voor altijd een mythe of mysterie zullen blijven.
 

De ‘klopgeest’ van Massembre
Naar het schijnt spookt het in Massembre! Dat zeggen wij niet, maar dat laat Clair Vander Stuyft van Kazou Brugge ons weten. En zij kan het weten!
“Op Kazou Academy werden de 7 jongens wakker gehouden door geklop in hun kamer. Het geklop leek van boven te komen. Ik en een medemoni gingen een kijkje nemen op de eerste verdieping maar daar was niemand aanwezig. Toen we terug op de kamer kwamen, was het geklop nog steeds te horen. De kinderen waren bang en konden of durfden niet te slapen. Uiteindelijk hebben we een moni bij de kinderen laten slapen zodat ze zich toch veilig voelden en zouden willen slapen. Toen de jongens de volgende avond na een lange festivaldag terug op hun kamer kwamen, was ook de klopgeest daar terug. Het geklop was harder, luider en frequenter dan de dag ervoor. Deze keer was het ook te horen in het monilokaal, dat zich naast de jongenskamer bevond. Na opnieuw een halfuur luisteren en zoeken naar de klopgeest, besloten we na overleg met de coördinatie om de jongens in een andere kamer onder te brengen. De monitoren zouden in de jongenskamer slapen. Toen de jongens verhuisd waren en wij ons geïnstalleerd hadden in hun kamer, stelden we na een half uur vast dat het de voorbije 30 minuten volledig stil was geweest.”
Wat het geklop veroorzaakt heeft weten we niet, maar een spookvakantie in Massembre volgend jaar is een optie. Spanning en slapeloze nachten verzekerd! Klopper de klopper de klop!
 

De streepjesavond in Cesenatico
Lachen, gieren en brullen deed verbond Midden-Vlaanderen/regio Gent in Cesenatico. Wouter Lambrechts is nog steeds aan het bekomen.
“Op de avond van de partyboot was de dresscode ‘streepjes’ en dat was een succes over de ganse lijn. Het spreekt voor zich dat we op weg naar de haven in de kijker liepen met onze gestreepte kleedjes en t-shirts. Op een gegeven moment kwam er een Italiaanse met een groep vrienden aangelopen die eveneens veel aandacht trok. Toevallig was deze furie ook gekleed in een lang streepjeskleed en wou ze ‘part of the group’ zijn van ons. Al puffend en hijgend riep ze ‘Whyyy, whyyy are you all dressed like meeeee? Why, whyyy?’ Ondertussen namen haar vrienden foto’s en filmpjes van onze groep. We vertelden hen dat we een jeugdgroep waren op vakantie en dat we enkel voor de fun in streepjes gekleed waren. Dit begreep ze niet helemaal en ze bleef maar ‘Whyyy oh whyyy?’ roepen. Met haar Italiaans temperament was dit een hilarische situatie. Sindsdien gaat ze door het leven als de ‘why-oh-why-crazy-lady’.
Op het eind winnen de Duitsers niet
Ze horen het allicht niet graag maar op 1 juli jongstleden bezorgden de Rode Duivels ons een collectieve kater en dat lag niet aan het alcoholverbruik. Iemand moet ons land een titel bezorgen dachten de 11-12-jarigen van Kazou Regio Mechelen-Turnhout in Edersee en zo geschiedde. VV Diete Fockaert herinnert het zich nog als was het gisteren. “Tijdens onze vakantie stonden de halve finales en de finale van het EK voetbal gepland. Op onze kampplaats was er een voetbalveld en toen op een avond Duitse scholieren aan het voetballen waren, vroegen een paar van onze deelnemers of ze mee mochten doen. Dit vonden ze beiden zo plezant dat er afgesproken werd om na het avondeten nog een match te spelen. De meisjes maakten spandoeken en vlaggen, de jongens bedachten o.l.v. de moni’s een tactisch plannetje. Voor de wedstrijd zongen beide ploegen hun volkslied. De Duitse jongens bakten er weinig van terwijl onze ploeg uit volle borst de Brabançonne meezong. Stiekem hadden we dit een beetje geoefend. De Duitse scholieren waren hier niet van onder de indruk want zij scoorden de eerste twee goals. Op dat moment dachten we dat we niet meer konden winnen. Niets was minder waar. Onze ploeg scoorde nog 4 keer! De eindstand was 4-2. Iedereen werd zot en het feest barstte los. Zo hebben we het EK toch nog gewonnen, al was het onze eigen versie ervan. “


Kazou toont zijn warm hart in Pulderbos
In Revalidatiecentrum Pulderbos kunnen 96 kinderen terecht voor intensieve revalidatie. In augustus sloeg Kazou Regio Mechelen-Turnhout daar zijn tenten op om zijn steentje bij te dragen want alle beetjes helpen bij een revalidatie. Wij wilden daar het fijne van weten en belden daarom met vakantieverantwoordelijke Kim Vermeulen.
“De eerste dagen verliepen wat moeizaam, we voelden toch wel wat wantrouwen van het personeel. Zij vroegen zich af wat wij daar kwamen doen, al zeiden ze dat niet luidop. Het centrum had op voorhand trouwens aangegeven dat we enkel mochten aansluiten bij de activiteiten die door henzelf georganiseerd werden maar daar waren we uiteraard niet voor gekomen. We wilden zelf leuke dingen doen met de kinderen. Naarmate de vakantie vorderde viel het wantrouwen weg en konden we volledig ons ding doen. Op het einde van de vakantie vroegen ze trouwens of we volgend jaar opnieuw van de partij konden zijn en dan nog liefst een week in juli én een week in augustus.”
“De kinderen vonden het fijn dat ze eens iets anders konden doen. Ze apprecieerden het ook enorm dat wij tussen twee therapiesessies door voor ontspanning zorgden. Ook het personeel kon het smaken dat wij die vrije momenten konden opvullen. Zij hebben daar zelf geen tijd voor, hun prioriteiten liggen natuurlijk ergens anders. “
“Als ik volgend jaar opnieuw de kans krijg om deze vakantie te doen, zal ik niet aarzelen. Dit was de eerste vakantie in mijn Kazoucarrière waarvan ik zeg: ik wil terug!”