• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'.


  Laden...
  uitloggen
 • Coronavirus

  Heb je een vraag over de impact van het Coronavirus COVID-19 op je geboekte Kazouvakantie?

  Veelgestelde vragen over

  Corona

  Afgelopen zomer heeft het jeugdwerk getoond hoe ze dankzij de bubbels en extra afspraken veilig op vakantie konden gaan. Geslaagd met grootste onderscheiding en met felicitaties van de jury. In het najaar mogen we van minister van Jeugd Benjamin Dalle op dezelfde manier voort (jeugd)werken en spelen. Dat stemt ons hoopvol naar de komende schoolvakanties.

  Voor de organisatie van de wintervakanties baseren we ons op de richtlijnen van de overheid. Net zoals voor de afgelopen zomervakanties, zal er een protocol komen voor de wintervakanties van het jeugdwerk. We wachten echter nog op de richtlijnen en reisadviezen van buitenlandse zaken en minister van jeugd Benjamin Dalle.

  Wat weten we wel al met zekerheid:

  • We volgen de reisadviezen nauwlettend op. Vakanties naar een oranje zone zullen wel doorgaan, met verhoogde waakzaamheid. Ligt de buitenlandse bestemming bij vertrek in een rode zone dan annuleren we de vakantie.
  • Indien de buitenlandse bestemming een negatieve test eist, moet je deze voorleggen voor vertrek anders gelden de algemene annulatievoorwaarden. De kosten voor deze test worden niet terugbetaald en zijn voor de deelnemer. Meer info over de PCR-test.

  Gezondheid en verantwoordelijkheid is en blijft onze voornaamste prioriteit.

  • We organiseren alles met de nodige veiligheid en voorzorgen.
  • Indien het niet op een veilige manier kan, dan annuleren we.
   • Indien Kazou jouw vakantie annuleert, krijg je je geld terug.

  Wintervakanties

  Gezondheid en verantwoordelijkheid is en blijft onze voornaamste prioriteit.

  • We organiseren alles met de nodige veiligheid en voorzorgen.
  • Indien het niet op een veilige manier kan, dan annuleren we.
   • Indien Kazou jouw vakantie annuleert, krijg je je geld terug.

  Wat als ik mijn reis toch zelf wil annuleren?

  Je kan tot een maand voor vertrek annuleren aan €25. Indien je toch zelf wilt annuleren, dan valt dit onder de standaard annulatievoorwaarden. Deze vind je in de algemene voorwaarden terug, maar we zetten ze hieronder nog eens op een rijtje:

  • Bij annulatie tot en met de 14de dag na de bevestiging van je inschrijving betaal je geen annulatiekosten. De factuurdatum op het betalingsverzoek bij de bevestigingsbrief is hierbij bindend.
  • Bij annulatie vanaf de 15de dag na de factuurdatum betaal je € 25 dossierkosten.
  • Bij annulatie binnen de maand voor het vertrek betaal je 50% van de gefactureerde deelnameprijs als annulatiekosten.
  • De deelnemer die niet opdaagt bij het vertrek, die geen annulatieverzoek heeft ingediend en die zich ook niet kan beroepen op de opgesomde uitzonderingen, moet de volledige deelnameprijs betalen.

  Bovendien kan je uitzonderlijk ook gratis annuleren indien je aan één van volgende voorwaarden voldoet:

  • Indien je de symptomen van corona (hoesten, ademhalingsproblemen en koorts) vertoont, mits bewijs van een doktersattest.
  • Bij een positieve test op Corona of bij twijfel, mits bewijs van een doktersattest.
  • Bij een verplichte quarantaine van de deelnemer, mits getuigschrift van quarantaine van de dokter.

  Alle niet-coronagerelateerde annulatievoorwaarden vind je terug in onze algemene voorwaarden.

  Welke maatregelen worden er genomen qua hygiëne?

  Op dit moment gaan de vakanties van Kazou door zoals gepland. We volgen de ontwikkelingen wat betreft het coronavirus dagelijks op. Gezondheid en verantwoordelijkheid zijn de grootste prioriteiten.

  We volgen de richtlijnen op van de Nationale Veiligheidsraad over het jeugdwerk. De begeleiding zorgt er voor dat alles en iedereen proper blijft. Je zal zelf moeten letten op handen wassen, hoesten/niezen in je elleboog. De begeleiding poetst en verlucht gebouwen extra veel. Voor +12 is het dragen van een mondmasker in contact met externen noodzakelijk wanneer social distancing niet mogelijk is. We volgen de veranderende richtlijnen op en informeren tijdig hoe we dit met Kazou aanpakken. Voor onze buitenlandse vakanties volgen we ook de buitenlandse wetgeving. Bij de start van de vakantie maken we met de moniploeg alles duidelijk voor onze deelnemers.

  Wat als sommige activiteiten op vakantie niet door kunnen gaan?

  Door de veranderende regelgeving rond Corona is het nog niet duidelijk welke externe activiteiten wel en niet kunnen of mogen doorgaan. Met Kazou gaan we enkel externe activiteiten laten doorgaan als dit op een gezonde manier kan. We volgen dit op en zoeken in de mate van het mogelijke een waardig alternatief. We hopen hierin te kunnen rekenen op jullie begrip en doen er sowieso alles aan om je zoon of dochter een geslaagde vakantie te bezorgen.

  Er worden bepaalde activiteiten afgelast o.w.v. corona. Daarom wil ik annuleren. Is dit dan gratis?

  Het staat vrij om te annuleren volgens de standaard annuleringsvoorwaarden. Je kan dus niet gratis annuleren indien er activiteiten wegvallen door overmacht. We proberen wel altijd een evenwaardig alternatief te voorzien.

  Ben ik verzekerd als ik corona krijg op vakantie?

  Corona valt niet onder de verzekering van Kazou maar het valt onder de ziekteverzekering van de deelnemer/ouder zelf. De kosten van verzorging tijdens de vakantie zijn wel voor Kazou. Nazorgen zijn ten laste van de eigen ziekteverzekering.