• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'. Opgelet: profielen uit onze vorige website (vakanties t.e.m. paasvakantie 2017) zijn niet meer bruikbaar.


  Loading...
  uitloggen
 • Zomerboekingen 2020

  Momenteel is het nog koud buiten, maar Kazou vzw, dejeugddienst van CM, zit reeds volop in de zomersfeer. Wie een vakantie voor komende zomer wenst te boeken bij Kazou kon dit sinds vandaag. Met meer dan 32.000 boekingen na 1 dag blikt Kazou uiterst trots terug op haar boekingsstart. 

   

  Rush voor vakantieplaatsen 

  Het was vandaag bijzonder druk op de website van Kazou vzw. “Na de eerste dag zal al 75% van ons zomeraanbod volgeboekt zijn,” vertelt Seppe Van Pottelbergh, communicatieverantwoordelijke bij Kazou. “Onze zomervakanties blijven het goed doen en men boekt tijdig zodat men zeker is van een plaatsje. Vandaag was het ongezien druk om één van de 45.000 vakantieplaatsen te pakken te krijgen. Gemiddeld gaan er tijdens de eerste uren van de online-boekingsmomenten al zo’n driekwart van alle plaatsen de deur uit. Tijdens piekmomenten kloppen er meer dan 8.000 mensen tegelijk aan onze websitedeur. We kunnen meer dan 1000 boekingen per minuut aan, het gaat dus ontzettend snel.” aldus een tevreden Van Pottelbergh. 

   

  Populaire periodes 

  De populaire bestemmingen en vakantieperiodes zijn meteen volzet. Vooral de eerste en de laatste week van de zomervakantie zijn gewild, omdat de meeste ouders dan nog geen gezinsvakantie gepland hebben. “Die weken zijn in een mum van tijd volgeboekt,” bevestigt Van Pottelbergh. “In onze planning zetten we hier extra op in door meer vakanties mogelijk te maken in het begin en op het einde van de zomervakantie. We moeten wel hierbij rekening houden met de haalbaarheid in logement en inzet vrijwilligers.” 

  Wie nog geen vakantie heeft geboekt, hoeft niet te treuren. Kazou heeft nog zo’n 10.000 vrije plaatsen waar nog voor geboekt kan worden. De komende dagen werken we verder om zoveel mogelijk deelnemers één fantastische zomervakantie te bezorgen. 

   

  Eerlijk systeem 

  Kazou werkt met een willekeurige wachtrij om de boekingsstart op de meest eerlijke manier binnen te laten. “Iedereen kan tot woensdag 15 januari slechts één vakantie boeken,” vertelt Van Pottelbergh. “Zo willen we eerst zo veel mogelijk verschillende mensen gelukkig maken met een vakantie alvorens een tweede, derde, vierde,… vakantie toe te staan. Je kan wel extra vakanties op een reservelijst boeken en aangeven dat je interesse hebt om deze als tweede vakantie te boeken.” Woensdag 15 januari om 14u gaat al het vrije aanbod open voor iedereen die nog interesse heeft in een (of meerdere) vakanties. 

   

  Vrijwilliger worden bij Kazou 

  Tijdens de zomer engageren meer dan 8.000 vrijwilligers zich voor Kazou. “Door de populariteit van ons aanbod, hebben we jaar na jaar ook meer vrijwilligers nodig. Gelukkig kunnen we rekenen op de inzet van zoveel fantastische jongeren die de zomer van enorm veel kinderen en jongeren positief kleuren. Naargelang het aantal vrijwilligers bekijken we elk jaar in hoeverre we aan de stijgende vraag kunnen beantwoorden. Daardoor is ook elke nieuwe vrijwilliger uiteraard meer dan welkom.” Wie interesse heeft in een engagement kan meer info vinden via www.kazou.be/ikwilje