• 0 Mijn Kazou

  Het ingegeven wachtwoord is fout, of er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'.


  Loading...
  uitloggen
 • JOMBA-matrix

  Welke JOMBA-vakantie past bij jou?

  We bezorgen je graag de meest geschikte vakantie die aangepast is aan jouw noden. Welke ondersteuning heb jij nodig op vlak van communicatie, mobiliteit, structuur en zelfredzaamheid? De JOMBA-matrix helpt je op weg.

  Hoe gebruik ik de JOMBA-matrix?

  Stap 1: bepaal welke vakken voor jou van toepassing zijn.

  Kijk in het rooster onderaan deze pagina per categorie welk vak voor jou het best van toepassing is. Kies telkens 1 vak per categorie. Schrijf dit ergens op en bewaar het. Je hebt het zowel tijdens het kiezen van je vakantie, als tijdens het boeken, nog nodig. Bijvoorbeeld:

  • Communicatie: B
  • Mobiliteit: A
  • Structuur: C
  • Zelfredzaamheid: C

  Stap 2: vind de ideale JOMBA-vakantie.

  Zoek nu vakanties waar minstens dezelfde vakken zijn aangeduid.

  • Zijn er behalve de vakken die voor jou van toepassing zijn, nog andere vakken aangeduid bij die vakantie? Geen probleem.
  • Is 1 of meerdere van de vakken die voor jou van toepassing zijn niet aangeduid? Dan is deze vakantie en de ondersteuning die we hierop kunnen geven niet geschikt voor jou.

  Op de website kan je, om deze zoektocht te vergemakkelijken, ook filteren op deze waarden. Kies bij de 4 filters (Communicatie, Mobiliteit, Structuur en Zelfredzaamheid) de letter (A, B, C, D) die voor jou van toepassing is, en de website toont je enkel geschikte vakanties.

  Vind je geen ideale vakantie aan de hand van deze matrix? Neem dan zeker contact op met je Kazouverbond. We bekijken graag samen welke vakantie geschikt is voor je.

  De JOMBA-matrix

   

    A B C D
  Communicatie
  Ik kan mezelf goed uitdrukken en begrijp anderen heel goed. Ik kan mezelf goed uitdrukken en begrijp anderen goed dankzij de juiste hulp. Ik begrijp anderen wel, maar soms heb ik wat extra aandacht hierrond nodig. Iets herhalen of een keertje voordoen kan me helpen om de uitleg beter te begrijpen. Ik heb moeite om mezelf uit te drukken, maar ik begrijp anderen meestal goed. Soms kan ik moeilijk uitdrukken wat ik bedoel of hoe ik me voel. Ik heb nood aan hulpmiddelen zoals onder­steunende gebaren om me uit te drukken en/of anderen te begrijpen. Ik kan mezelf niet goed uitdrukken en begrijp anderen niet goed.
  Mobiliteit
  Ik kan vlot stappen en heb hiervoor geen hulp­middelen nodig. Hulp­middelen om te bewegen zijn voor mij meestal niet nodig. Alleen op pad gaan kan ik wel, al kan het deugd doen wanneer een moni mij hierbij even ondersteunt of aanmoedigt. Een lange wandeling is voor mij best wel moeilijk. Ik gebruik regelmatig een hulpmiddel om me voort te bewegen. Voor een verplaatsing heb ik nood aan ondersteuning (rollator, een arm van de moni, rolstoel, ...) maar een spelletje lukt me wel zonder. Ik zit altijd in een rolstoel of heb permanente begeleiding nodig om mij voort te bewegen.
  Structuur
  Structuur is voor mij helemaal niet belangrijk. Ik laat alles op mij afkomen. Als ik verneem dat we vandaag water­spelletjes zullen spelen of zullen ravotten in het bos, maakt me dat even gelukkig. Ik hou wel van een beetje structuur, maar het maakt me niet uit of ik nu naast Celien of Mathijs zit tijdens het eten. Wel heb ik graag dat de monitoren me ’s ochtends uitleggen wat er me allemaal te wachten staat vandaag. Als de planning overdag tóch verandert, vind ik dat niet erg. Bij mij is de nood aan structuur groot. Ik weet graag wat er allemaal op de planning staat en wanneer dat zal gebeuren. Als de monitoren plots beslissen om van die planning af te wijken, heb ik dat niet graag. Structuur is voor mij uiterst belangrijk. Naast het meermaals overlopen van het dagschema, zit ik ook graag op dezelfde plaats tijdens het eten en zint het me helemaal niet wanneer iets plots verandert in de planning. Ik kan heftig reageren bij onaange­kondigde veran­deringen.
  Zelfred­zaamheid
  Ik ben volledig zelfstandig. Zowel wassen, eten en me aankleden kan ik zonder hulp van mijn monitoren. Ik ben zelfstandig, maar een oogje in het zeil houden bij mij is nodig. Vraag me best eens of ik wel mijn tanden heb gepoetst en of ik wel een propere onderbroek aan heb. Ik heb soms hulp of onder­steuning nodig bij het wassen, kleden, eten... Ik kan me bijvoorbeeld wel zelfstandig wassen, maar een moni helpt mij best bij het aankleden. Ik heb voor alles hulp nodig. Mezelf aankleden, wassen en/of eten kan ik niet alleen.