• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'. Opgelet: profielen uit onze vorige website (vakanties t.e.m. paasvakantie 2017) zijn niet meer bruikbaar.


  Loading...
  uitloggen
 • Kazou Lokal

  Benieuwd welke lokale initiatieven er allemaal zijn? We lijsten er graag enkele op.

  Alles Kidz!

  Turnhout - zeescouts

  van 4 april tot en met 10 april 2021

  Alles Kidz! is een vakantie voor kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen in de omgeving van Turnhout. Een hele week lang komen de kinderen overdag naar de vakantieplaats, waarbij ze 's avonds naar huis keren. Na een hele week samen plezier maken, gaan we donderdag op een uitstap naar Bobbejaanland of Speelstad.

  Samen met Stad Turnhout + scholen in Turnhout

  Kazourama

  Lanaken - Ter Dennen

  van 5 april tot en met 10 april 2021

  Een Kazouvakantie voor alle kinderen die in het opvangcentrum verblijven. Onze Kazoumonitoren logeren een hele week in het centrum en voorzien elke dag een leuk activiteitenprogramma. Afsluiten doen we met een groot feest dat we samen met de kinderen organiseren voor het hele centrum.

  Samen met Rode Kruis opvangcentrum Lanaken

  Kennismakingsvakantie

  Blankenberge

  van 5 april tot en met 7 april 2021

  In de paasvakantie gaat de Kennismakingsvakantie door van Kazou Oostende samen met Samen Divers! We trekken er op uit naar De Wullok in Blankenberge. Het gaat om kinderen die nog maar enkele jaren in België zijn en vaak ook uit een kansarme omgeving komen. Voor de meesten onder hen wordt het de eerste keer dat ze samen met vrienden ergens overnachten, een onvergetelijke ervaring dus! Ze worden ondergedompeld in de wereld van Kazou!

  Samen met Samen Divers

  Lentekriebels

  Mechelen

  van 12 april tot en met 16 april 2021

  De Lentekriebels vakantie gaat voor het eerst door in de paasvakantie van 2021. Deze vakantie is opgestart vanuit vrijwilligers en is bedoeld om pleegkinderen (8-12 jaar) de week van hun leven te geven. Zij trekken samen naar het tropische domein 'De Nekker' in Mechelen en maken zich alvast klaar om te rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Ze gaan dolle pret ervaren in de binnenspeeltuin, daveren op een heus avonturenparcours en verfrissen doen ze ten slotte in het zwembad en de zwemvijver. De monitoren zorgen ervoor dat de kids hun thuissituatie bij het vertrek kunnen achterlaten en gewoon kind kunnen zijn. Doldwaze ervaringen en verhalen gegarandeerd bij terugkomst.

  Samen met Pleegzorg Antwerpen

  No stress @ Han-sur-Less

  Han-sur-Lesse

  van 12 april tot en met 16 april 2021

  Deze Kazouvakantie is bedoeld voor Limburgse jongeren die in een pleegzorgcontext verblijven. De 12 tot 21 jarigen die reeds actief zijn binnen de jongerenwerking van Pleegzorg Limburg trekken er samen met enkele Kazoumonitoren op uit in de Ardennen. Ze wagen zich aan avontuurlijke en groepsbindende activiteiten, maar nemen ook voldoende tijd om stil te staan bij hun unieke situatie en alles wat er bij komt kijken. De vakantie wordt zowel door medewerkers van Pleegzorg begeleid als door Kazoumonitoren. Zij vullen elkaar mooi aan als team tijdens deze vakantie op maat.

  Samen met Pleegzorg Limburg

  Samenwerking met Arktos

  Roeselare

  meerdere woensdagnamiddagen

  Arktos is een organisatie die in het Biezenhof in Roeselare activiteiten voorziet op woensdagmiddag voor kinderen en jongeren die het soms wat moeilijker hebben. Onze vrijwilligers begeleiden regelmatig een activiteit en zorgen zo voor fijne middagen in het Biezenhof!

  Samen met Arktos

  Villa Rozerood

  De Panne - Villa Rozerood

  van 21 juni tot en met 25 juni 2021

  Chronisch zieke jongeren (7 tot 14 jaar) die in het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van UZ Gent verblijven trekken de laatste week voor de zomervakantie naar De Panne. Samen met de verpleegkundigen zorgt Kazou voor een week ontspanning en spelplezier. De deelnemers verblijven in Villa Rozerood, een aangepast centrum waar voor iedereen afzonderlijk verzorging op maat mogelijk is. De activiteiten worden beperkt qua intensiteit. Naast de spelletjes van de monitoren, trekt de groep even naar zee en er staat ook een ritje met gocarts op het programma. De uitstap naar Plopsaland vormt het hoogtepunt van deze vijfdaagse zonder zorgen.

  Samen met Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van UZ Gent

  Kazourama

  Helchteren

  van 1 juli tot en met 31 augustus 2021

  Een Kazouvakantie voor alle kinderen die in het opvangcentrum verblijven. Onze Kazoumonitoren logeren een hele week in het centrum en voorzien elke dag een leuk activiteitenprogramma. Afsluiten doen we met een groot feest dat we samen met de kinderen organiseren voor het hele centrum.

  Samen met Rode Kruis opvangcentrum Houthalen-Helchteren

  On y va!

  Antwerpen-Noord

  van 5 juli tot en met 9 juli 2021

  Met onze On y va vakantie gaan we een week lang spelen in Antwerpen-Noord. We werken hiervoor samen met het Huis van het Kind en Wiegwijs. De monitoren leren de kinderen (6-12 jaar) én de lokale pleintjes van de buurt al spelenderwijs kennen. Uiteraard is ook voor deze vakantie een toffe uitstap gepland.

  Samen met Wiegwijs Antwerpen-Noord

  Vakantiestraat

  Aalst - Heilig Hart

  van 5 juli tot en met 9 juli 2021

  Jongeren (7 tot 12 jaar) uit de Elisabethwijk in Aalst vinden minder snel de weg naar de reguliere Kazouvakanties. Daarom organiseert Kazou een heel laagdrempelig alternatief in de wijk zelf. Van maandag tot vrijdag kunnen de kinderen zich iedere ochtend aanmelden in het parochiaal centrum De Kring, waar de activiteiten doorgaan. Achter de feestzaal wordt een groot springkasteel opgesteld. We trekken ook naar het Sint-Elisabethplein om de hoek en we gaan rolschaatsen en skaten in Rollerland. Het absolute hoogtepunt van de week beleven we in Plopsaland.

  Samen met vzw Parochiale werken Heilig Hart

  De Kinderherberg

  Buggenhout - Capelderij

  4 weken na elkaar, van 10 juli tot en met 7 augustus 2021

  Een weekje kazouvakantie voor jongeren (4 tot 8 jaar) in moeilijke sociale situaties. In de Kinderherberg heerst een gezellige vakantiesfeer. Kazou zorgt voor opvang tijdens de vakantie wanneer dit voor vrienden of familie niet mogelijk is. We spelen allerlei leuke spelletjes en ravotten er op los. De coole daguitstap blijft voorlopig een geheim maar is zeker iets om naar uit te kijken!

  Samen met Capelderij vzw

  Inside Out!

  Arendonk

  van 11 juli tot en met 17 juli 2021

  Heb jij al van onze Inside Out! gehoord?! Huh wat, een super-coole asielvakantie? Ja hoor, je leest het goed! De Inside Out! is een vakantieweek dat doorgaat in het asielcentrum Fedasil te Arendonk. Als vrijwilliger ga je van maandag tot vrijdag je een hele week amuseren samen met de kinderen! Terwijl de kinderen in het asielcentrum overnachten, gaan jullie 's avonds naar een chirolokaaltje in de buurt.

  Samen met Fedasil Arendonk

  Puldercross

  Pulderbos

  van 11 juli tot en met 16 juli 2021 en
  van 8 augustus tot en met 13 augustus 2021

  Puldercross is onze prachtige vakantie in (jaja, je raadt het al)... PULDERBOS! Met een groepje van 7 vrijwilligers ga je jezelf een week lang amuseren in het revalidatiecentrum te Pulderbos. Samen met de deelnemers en de opvoeders vanuit Pulderbos organiseer je een heuse Kazou-week! Wat mag je verwachten? Gezellig snoezelen met de deelnemers, knotsgekke activiteiten en veel lachende kindjes! Plezier gegarandeerd!

  Samen met Revalidatiecentrum Pulderbos

  Asielcentrumvakantie

  Alsemberg

  van 12 juli tot en met 19 juli 2021 en
  van 9 augustus tot en met 16 augustus 2021

  Voor de kinderen en jongeren die in het asielcentrum verblijven. Onze vrijwilligers verblijven een week lang in het asielcentrum en zorgen voor een dagelijkse portie vakantie. Tijdens deze vakantie wordt er ook op daguitstap gegaan, kortom: een onvergetelijke week!

  Samen met Rode Kruis opvangcentrum Alsemberg

  Kazou 9 to 5

  Oostende - Sint-Jozefsinstituut

  van 12 juli tot en met 16 juli 2021

  In de zomervakantie dompelen we een 30-tal kinderen (8-12j) met migratieachtergrond hélemaal onder in de wereld van Kazou. De deelnemers overnachten lekker in hun eigen bedje en komen elke dag van 9u tot 17u af voor gekke activiteiten, een thema, een kampdans, uitstapjes: alles erop en eraan! Op die manier krijgen ze een speels taalbad om de schoolvrije periode te overbruggen en leren ze Kazou kennen.

  Samen met Samen Divers

  Grenzeloze leute

  Menen

  van 19 juli tot en met 23 juli 2021 en
  van 2 augustus tot en met 6 augustus 2021

  In samenwerking met het Rode Kruis gaan enkele monitoren van Kazou naar het asielcentrum in Menen om de kinderen en jongeren te animeren. Een volledige week kunnen de jongeren hun zorgen even vergeten en gewoonweg genieten van het jeugdwerk in zijn puurste vorm. Daarnaast gaat de groep ook op uitstap. Zo kunnen ze bijvoorbeeld eens naar de zee. Iets wat vele jongeren voor het eerst in hun leven zien...

  Samen met Rode Kruis opvangcentrum Menen

  Kadévakantie

  Antwerpen-Linkeroever

  van 25 juli tot en met 31 juli 2021

  Tijdens onze Kadévakantie wordt het asielcentrum van Linkeroever op stelten gezet. De jonge kids die daar verblijven genieten van een fenomenale speelweek. Onze monitoren slapen en eten mee in het asielcentrum. Dat maakt van deze vakantie een knusse, gezellige boel. Wist je dat wij ook doorheen het jaar gaan spelen in het asielcentrum? Dit initiatief wordt georganiseerd onder de naam 'KAVA', wat staat voor Kazou Activiteten op VrijdagAvond. De Kadévakantie is dus dé afsluiter van een jaar aan toffe vrijdagavonden. Denk je nu dat elke vrijdagavond er hetzelfde uitziet? Nee hoor, onze geëngageerde monitoren voorzien voor elke week een tof spel of een feestje of een uitstap. Ook op de Kadévakantie is er een uitgebreid aanbod aan activiteiten voorzien. Dolle pret gegarandeerd!

  Samen met OC Rode Kruis Linkeroever

  Ziekenhuisvakantie

  Vlezenbeek

  van 25 juli tot en met 30 juli 2021

  De kinderen die tijdens de week verblijven in het revalidatieziekenhuis krijgen hoog bezoek: enkele monitoren zorgen elke dag voor een gevarieerd aanbod met activiteiten, zodat het kampgevoel helemaal tot bij hen komt.

  Samen met Revalidatieziekenhuis Inkendaal

  Grenzeloze leute

  Eeklo - Opvangcentrum

  van 26 juli tot en met 1 augustus 2021

  Een week Kazouvakantie voor jongeren (5 tot 18 jaar) die in het opvangcentrum van het Rode Kruis in Eeklo verblijven. Onze vrijwilligers laten de deelnemers op een laagdrempelige manier kennis maken met jeugdwerk. In het opvangcentrum worden spelletjes gespeeld en ook het naburige provinciaal domein Het Leen staat centraal voor uitdagende opdrachten. De groep trekt ook een aantal keer op uitstap, zo helpen de jongeren dieren verzorgen op de kinderboerderij en gaan ze kajakken in Puyenbroeck. De oudste jongeren gaan ook eens samen met de Kazouvrijwilligers naar Helden in't Park.

  Samen met Rode Kruis opvangcentrum Eeklo

  Rebootvakantie

  Oost-Vlaanderen - CGG Eclips

  van 26 juli tot en met 30 juli 2021

  Deze vakantie wordt georganiseerd voor jongeren (13 tot 16 jaar) met overmatig beeldschermgebruik. Samen met het CGG zorgt Kazou voor een midweek ontspanning en ontdekken de deelnemers opnieuw buiten spelen en samenwerken in een niet-digitale wereld. Gamen kan nog steeds, wel op een verantwoorde manier en op afgesproken tijdstippen. Naast de ontspanning wordt er ook tijd gemaakt voor assertiviteitstraining. Tenslotte helpen de deelnemers samen met de begeleiders om in te staan voor het eten en mogen ze ook zelf een activiteit ineen boksen.

  Samen met CGG Eclips

  Ta(a)lent uit Gent

  Gent - Sint-Lievenspoort

  van 26 juli tot en met 30 juli 2021

  Deze vakantie wordt georganiseerd voor jongeren (5 tot 12 jaar) met communicatieve beperkingen t.g.v. spraak- of taalstoornis, een auditieve stoornis en/of autismespectrumstoornis. Samen met de begeleiders van MFC Sint-Lievenspoort zorgt Kazou voor een midweek vol spel en plezier. Toffe activiteiten worden afgewisseld met verrassende uitstapjes. De deelnemers ontdekken elkaars talenten en die van henzelf door alle uitdagingen te overwinnen die gedurende de week op hun pad komen. Iedere avond keren de deelnemers met hun begeleiders terug naar Sint-Lievenspoort om er te overnachten.

  Samen met MFC Sint-Lievenspoort

  Ziekenhuisvakantie GB

  Leuven - UZ Gasthuisberg

  van 26 juli tot en met 30 juli 2021

  Sommige kinderen en jongeren verblijven voor korte of langere tijd in het ziekenhuis. Onze monitoren zorgen gedurende de hele vakantie voor een echte Kazou-ervaring op maat van elke deelnemer. In de voormiddag heeft de moniploeg een overleg met de verpleegkundigen en gaan ze spelletjes spelen in de kamers. In de namiddag worden er activiteiten voorzien in de gemeenschappelijke speelruimte.

  Samen met Leuven - UZ Gasthuisberg

  Hallo Halloween

  Maarkedal - Ruyskensveld

  van 3 november tot en met 5 november 2021

  Een tweedaagse voor jongeren (5 tot 16 jaar) die verblijven in vzw Ruyskensveld. Vzw Ruyskensveld staat in voor bijzondere jeugdzorg op maat voor kinderen en jongeren op vlak van verschillende levensdomeinen. De deelnemers zijn opgedeeld in 2 leefgroepen met telkens een 12tal kinderen of jongeren. Tijdens de herfstvakantie zorgt Kazou per leefgroep voor een tweedaagse met daarin een uitdagende activiteit op verplaatsing, toffe spelletjes georganiseerd door de moni's en één overnachting buiten het verblijfscentrum.

  Samen met vzw Ruyskensveld