• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'. Opgelet: profielen uit onze vorige website (vakanties t.e.m. paasvakantie 2017) zijn niet meer bruikbaar.


  Loading...
  uitloggen
 • Kazou Lokal

  Benieuwd welke lokale initiatieven er allemaal zijn? We lijsten er graag enkele op.

  Buitenspeeldag

  Twee ziekenhuizen in Brugge

  22 april 2020

  De buitenspeeldag in Vlaanderen staat volledig in het kader van buiten spelen en ravotten. Een dag je televisiescherm uitschakelen, je GSM of tablet in de kast leggen en nog eens écht naar buiten gaan. Helaas zijn er kinderen die niet naar buiten kunnen, hoe graag ze ook zouden willen. Hierbij denken we dan aan kinderen die ziek zijn. In samenwerking met de jeugddienst van Brugge willen wij ook deze kinderen een leuke dag bezorgen. Dit doen we door een bezoekje te brengen aan twee ziekenhuizen in Brugge. We bouwen een lege zaal om tot “buiten”ruimte waar de kinderen onder begeleiding van monitoren naar hartenlust spelletjes kunnen spelen en we bezoeken kinderen die niet uit hun bed mogen.

  Samen met Jeugddienst Brugge

  Alles Kidz!

  Zeescouts Turnhout

  van 5 april tot en met 11 april 2020

  Voor kinderen en jongeren uit maatschappelijk, kwetsbare milieus in de omgeving Turnhout. De vrijwilligers verblijven een hele week in de lokalen van de Zeescouts, waarbij de kinderen overdag langskomen en deelnemen aan het activiteitenprogramma. Op donderdag staat er een verrassingsuitstap op het programma.

  Samen met scholen, buurtwerkingen, thuisbegeleidingsdiensten, instellingen en sociale organisaties uit Turnhout

  Samen DiVers: Kennismakingsvakantie

  Blankenberge

  van 6 april tot en met 8 april 2020

  In de paasvakantie neemt Kazou 20 kinderen tussen 10 en 12 jaar oud mee naar Blankenberge. Het gaat om kinderen die nog maar enkele jaren in België zijn en vaak ook uit een kansarme omgeving komen. Voor de meesten onder hen is het de eerste keer dat ze samen met vrienden ergens overnachten. We dompelen ze onder in alles waar we goed in zijn: spannende activiteiten, een topsfeer, een hechte bende…

  Samen met Samen DiVers

  Kazourama

  Opvangcentrum Lanaken

  van 13 april tot en met 18 april 2020

  Een Kazouvakantie voor kinderen die in het opvangcentrum verblijven. Onze vrijwilligers logeren een hele week in het centrum en voorzien elke dag een leuk activiteitenprogramma. Afsluiten doen we met een groot feest dat we samen met de kinderen organiseren voor het hele centrum.

  Samen met Rode Kruis Opvangcentrum Lanaken

  Villa Rozerood

  De Panne

  van 22 juni tot en met 26 juni 2020

  Voor chronisch zieke kinderen die samen met het UZ Gent een weekje naar de zee trekken. Onze vrijwilligers zorgen voor de nodige ontspannende activiteiten in de villa, waar de kinderen kunnen genieten van zorg op maat. Uitstapjes met de gocart en naar Plopsaland zorgen voor een weekje zonder zorgen.

  Samen met Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth UZ Gent en Villa Rozerood

  Kazourama

  Opvangcentrum Houthalen-Helchteren

  van 24 juli tot en met 30 juli 2020

  Een Kazouvakantie voor kinderen die in het opvangcentrum verblijven. Onze vrijwilligers logeren een hele week in het centrum en voorzien elke dag een leuk activiteitenprogramma. Afsluiten doen we met een groot feest dat we samen met de kinderen organiseren voor het hele centrum.

  Samen met Rode Kruis Opvangcentrum Houthalen-Helchteren

  On y va!

  Antwerpen Noord

  van 6 juli tot en met 10 juli 2020

  Op de On y va!-vakantie spelen we op zoveel mogelijk pleinen en parken in de buurt van Antwerpen Noord. Een hele week samen ravotten in de wijk 2060 is het ideale recept voor dagen vol plezier!

  Samen met Huis van het Kind - Pothoek

  Vakantiestraat

  Elisabethwijk Aalst

  van 6 juli tot en met 10 juli 2020

  Kinderen uit de Elisabethwijk in Aalst vinden minder snel de weg naar de reguliere Kazouvakanties. Daarom organiseert Kazou een heel laagdrempelig alternatief, in de wijk zelf verzamelen we de kinderen (7-12 jaar) voor week boordevol spelletjes en plezier. Er worden ook enkele uitstapjes gemaakt, zo gaan we zelfs naar Plopsaland.

  Samen met vzw Parochiale werken Heilig Hart Aalst

  Asielcentrumvakantie

  Opvangcentrum Alsemberg

  van 9 juli tot en met 16 juli 2020 en
  van 13 augustus tot en met 20 augustus 2020

  Voor de kinderen en jongeren die in het asielcentrum verblijven. Onze vrijwilligers verblijven een week lang in het asielcentrum en zorgen voor een dagelijkse portie vakantie. Tijdens deze vakantie wordt er ook op daguitstap gegaan, kortom: een onvergetelijke week!

  Samen met Rode Kruis Opvangcentrum Alsemberg

  Inside Out!

  Opvangcentrum Arendonk

  van 12 juli tot en met 18 juli 2020

  Voor kinderen en jongeren die verblijven in het opvangcentrum te Arendonk. Onze vrijwilligers komen heel de week langs om de kinderen te animeren. Ze voorzien iedere dag een activiteitenprogramma voor alle kinderen en jongeren die willen deelnemen.

  Samen met Fedasil - Opvangcentrum Arendonk

  Kazou 9 to 5

  Oostende

  van 13 juli tot en met 17 juli 2020

  In de zomervakantie dompelen we een 30-tal kinderen (8-12j) met migratieachtergond hélemaal onder in de wereld van Kazou. De deelnemers overnachten lekker in hun eigen bedje en komen elke dag van 9u tot 17u af voor gekke activiteiten, een thema, een kampdans, uitstapjes: alles erop en eraan! Op die manier krijgen ze een speels taalbad om de schoolvrije periode te overbruggen en leren ze Kazou kennen.

  Samen met Samen DiVers

  Puldercross

  Revalidatiecentrum Pulderbos

  van 19 juli tot en met 24 juli 2020 en
  van 16 juni tot en met 21 augustus 2020

  Voor kinderen en jongeren die verblijven in het revalidatiecentrum van Pulderbos. Onze vrijwilligers verblijven een hele week in het revalidatiecentrum, waarbij ze animatie en spelmomenten voor de leefgroepen voorzien. In de voormiddag gaan ze langs bij de leefgroepen, in de namiddag krijgen kinderen de kans om aan te sluiten bij het activiteitenprogramma.

  Samen met Revalidatiecentrum Pulderbos

  Kadévakantie

  Opvangcentrum Linkeroever

  van 20 juli tot en met 24 juli 2020

  Deze vakantie organiseren we voor de kinderen die in het opvangcentrum verblijven. De monitoren voorzien elke dag een spetterend activiteitenprogramma waar iedereen die wil aan deel kan nemen!

  Samen met Rode Kruis Opvangcentrum Linkeroever

  Ziekenhuisvakantie

  Revalidatieziekenhuis Inkendael

  van 27 juli tot en met 31 juli 2020

  De kinderen die tijdens de week verblijven in het revalidatieziekenhuis krijgen hoog bezoek: enkele monitoren zorgen elke dag voor een gevarieerd aanbod met activiteiten, zodat het kampgevoel helemaal tot bij hen komt.

  Samen met Revalidatieziekenhuis Inkendael

  Grenzeloze leute

  Opvangcentrum Eeklo

  van 27 juli tot en met 2 augustus 2020

  Voor de kinderen en jongeren die in het asielcentrum verblijven. Onze vrijwilligers zorgen voor een dagelijkse portie Kazouvakantie. Spelletjes in het opvangcentrum en excursies in het provinciaal domein Het Leen zorgen voor een leuk programma. Er wordt ook 2 keer op daguitstap gegaan, kortom: een onvergetelijke week!

  Samen met Rode Kruis Opvangcentrum Eeklo

  Ziekenhuisvakantie

  Gasthuisberg

  van 28 juli tot en met 2 augustus 2020

  Sommige kinderen en jongeren verblijven voor korte of langere tijd in het ziekenhuis. Onze monitoren zorgen gedurende de hele vakantie voor een echte Kazou-ervaring op maat van elke deelnemer. In de voormiddag heeft de moniploeg een overleg met de verpleegkundigen en gaan ze spelletjes spelen in de kamers. In de namiddag worden er activiteiten voorzien in de gemeenschappelijke speelruimte.

  Samen met UZ Leuven

  KAVA

  Opvangcentrum Linkeroever

  enkele vrijdagen tussen december 2019 en juni 2020

  Onze vrijwilligers bezorgen kinderen en jongeren uit het opvangcentrum één keer per maand een geanimeerde vrijdagavond. We laten hen kennis maken met Kazou, jeugdwerk en de monitoren trachten vooral om hen een zorgeloze avond te bezorgen.

  Samen met Rode Kruis Opvangcentrum Linkeroever

  Rebootvakantie

  zomer 2020

  Voor gamers en jongeren van 13 tot 16 jaar met overmatig beeldschermgebruik zorgen we voor een weekje ontspanning en spelplezier. In samenwerking met de CGG’s van Oost-Vlaanderen zorgen onze vrijwilligers voor meer beweging en helpen ze de deelnemers ook in de niet-digitale wereld samenwerken en hun grenzen verleggen. Een goede balans tussen gamen en ontspannen staat voorop.

  Samen met CGG Waas & Dender, CGG Eclips en CGG Zuid-Oost-Vlaanderen

  Hallo, halloween!

  Ruyskensveld Maarkedal

  herfstvakantie 2020

  Ruyskensveld vzw is een organisatie voor bijzondere jeugdzorg. Ze bieden zorg op maat aan gezinnen, kinderen, jongeren en hun omgeving en dit op verschillende levensdomeinen. Ze zetten in op kracht van mensen en zoeken samen hoe we verandering mogelijk kunnen maken. In Maarkedal is er een residentieel project met twee leefgroepen. Waar Kazou in de herfstvakantie activiteiten en een overnachting op locatie verzorgt.

  Samen met vzw Ruyskensveld - Campus Maarkedal