• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'. Opgelet: profielen uit onze vorige website (vakanties t.e.m. paasvakantie 2017) zijn niet meer bruikbaar.


  Loading...
  uitloggen
 • Rush voor de zomervakanties

  Momenteel is het nog koud buiten, maar Kazou vzw, de vakantie-organisatie van CM, zit reeds volop in de zomersfeer. Wie een vakantie voor komende zomer wenste te boeken bij Kazou kon dit sinds afgelopen zaterdag. Met meer dan 32.965 boekingen blikt Kazou alvast zeer tevreden terug op haar boekingsstart.

   

  Rush voor vakantieplaatsen

  Het was afgelopen weekend bijzonder druk op de website van Kazou vzw. Ook de telefoons stonden roodgloeiend. “Na de eerste dag zal meer dan 78% van ons zomeraanbod volgeboekt zijn,” vertelt Seppe Van Pottelbergh, communicatieverantwoordelijke bij Kazou. “Onze zomervakanties  blijven het goed doen en men boekt tijdig zodat men zeker is van een plaatsje. Vandaag was het ongezien druk om één van de 42.500 vakantieplaatsen te pakken te krijgen. Gemiddeld gaan er tijdens de eerste uren van de online-boekingsmomenten al zo’n driekwart van alle plaatsen de deur uit. Daarnaast bemande Kazou 10 telefooncentrales met in totaal zo’n 300 vrijwilligers als telefonische helpdesk naast het online boekingssysteem.

  “Tijdens piekmomenten kloppen er meer dan 8.000 mensen tegelijk aan onze websitedeur. We kunnen 800 boekingen per minuut aan, het gaat dus ontzettend snel. Meer dan 30.000 kinderen en jongeren boekten reeds een ticket naar de zon, we stellen dus dat Kazouvakanties na 71 jaar -want zo lang bestaat Kazou reeds- nog steeds immens populair zijn,” aldus een tevreden Van Pottelbergh.

  Populaire periodes

  De populaire bestemmingen en vakantieperiodes zijn meteen volzet. Vooral de eerste en de laatste week van de zomervakantie zijn gewild, omdat de meeste ouders dan nog geen gezinsvakantie gepland hebben en dus opvang nodig hebben. “Die weken zijn in een mum van tijd volgeboekt,” vertelt Van Pottelbergh. “We hebben tegenover vorig jaar ook extra inspanningen gedaan om deze periodes uit te breiden qua vakantieplaatsen. Zo hebben we zo’n 2.000 extra plaatsen in die periodes gerealiseerd. We moeten hierbij rekening houden met de haalbaarheid in logement en inzet vrijwilligers.”

  Wie nog geen vakantie heeft geboekt, hoeft niet te treuren. Kazou heeft nog zo’n 10.000 vrije plaatsen waar nog voor geboekt kan worden. Vooral voor wie van midden juli tot midden augustus op vakantie wil, is er zeker nog plaats.

  Eerlijker systeem

  Kazou werkt met een willekeurige wachtrij om deze stroom op de meest eerlijke manier binnen te laten. “Daarnaast kan iedereen tot woensdag 17 januari slechts één vakantie kan boeken,” vertelt Van Pottelberhg. “Zo willen we eerst zo veel mogelijk mensen gelukkig maken met een vakantie alvorens een tweede, derde, vierde,… vakantie toe te staan. Je kan wel extra vakanties op een reservelijst boeken en aangeven dat je interesse hebt om deze als tweede vakantie te boeken.” Op 17 januari contacteert Kazou deze personen indien nog plaatsen voor die vakantie. Woensdag 17 januari om 14u gaat al het vrije aanbod ook open voor iedereen die nog interesse heeft in een (of meerdere) vakanties.

  Vrijwilligerscentrale

  Tijdens het boekingsweekend stonden een tiental telefooncentrales paraat ter ondersteuning van het online boekingssysteem. Groepen van 25 Kazouvrijwilligers en –beroepskrachten deden boekingen, contacteerden ouders op de reservelijst en stellen vooral mensen gerust door mee te zoeken naar de gewenste vakantie. “We zijn deze vrijwilligers uiterst dankbaar want zonder hen is het onmogelijk om alles tijdens de eerste boekingsdag goed op te volgen,” besluit Van Pottelbergh.

   

  Zeer grote tevredenheid zomer 2017

  38.066 kinderen & jongeren kozen vorige zomer voor Kazou.

  Onze deelnemers waren uiterst tevreden over zomer 2017:

   - 91% zou een Kazouvakantie aanraden aan hun vrienden
  -  87% wil volgend jaar opnieuw mee!

   

  Zomer 2017 telde 951 verschillende vakanties in 13 Europese landen. Én op de vraag waarom men voor Kazou kiest, waren de meest voorkomende antwoorden ‘samen met vrienden op vakantie gaan’ én ‘het interessante programma, inclusief de  activiteiten’.

  Weetjes

  • In 2017: 39% van onze deelnemers schreef in met vrienden (dat waren 14.821 boekingen)
  • Deelnemers: 43 % jongens en 57% meisjes
  • Hoeveel vrijwilligers had Kazou nodig in zomer 2017? 7472 vrijwilligers
   • 644 animatoren
   • 113 hoofdanimatoren
   • 254 basiscursisten (eerste keer animator)
   • 1112 Kookploegvrijwilligers
   • 127 extra vrijwilligers omwille van inclusie
   • 95 coördinatieleden (overkoepelende organisatie in grote centra)
   • 83 verpleegkundigen