• 0 Mijn Kazou

  Het ingegeven wachtwoord is fout, of er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'.


  Loading...
  uitloggen
 • Kazou, #Iedereen mee

  Iedereen is welkom bij Kazou. We willen dat iedereen zich veilig voelt op Kazouvakantie. Zit je met een specifieke vraag? Stel ze gerust en we zoeken samen naar een oplossing.

  Iedereen mee

  Omdat ...

  ieder kind en elke jongere recht heeft op een fantastische vakantie,
  bij Kazou iedereen welkom is,
  vrijetijdsbeleving een basisrecht is,
  we als Kazou een duidelijke maatschappelijke rol willen spelen

  ... hebben we als Kazou een aantal initiatieven in het leven geroepen om zoveel mogelijk drempels weg te werken.

  Inclusie

  Inclusie, dat houdt in dat ons volledig vakantieaanbod open staat voor kinderen en jongeren met specifieke noden. Een dove avonturier kan gerust mee op trektocht naar Drymen en een chefkok in een rolstoel kan gerust mee op kookvakantie. Maar bijvoorbeeld ook jongeren met diabetes kunnen bij ons genieten van een geweldige vakantie!

  Elke vraag is bespreekbaar!

  Elke inclusie begint met een vraag van de jongeren en hun ouders. Samen gaan we op zoek naar een geschikte oplossing. We nemen de tijd om elke inclusievraag grondig te bekijken. Informatie inwinnen via de medische fiche, telefoon of een huisbezoek, nagaan wat de specifieke noden zijn, kijken of de veiligheid gegarandeerd kan worden, de draagkracht van de moniploeg inschatten en eventueel vorming aanbieden… zijn slechts enkele stappen in de aanloop van de vakantie.

  Een pasklaar antwoord hebben we niet. Voor sommige kinderen is de extra omkadering, structuur en medische ondersteuning van een JOMBA-vakantie namelijk noodzakelijk. We hebben de bereidwilligheid om voor elk kind de beste oplossing te zoeken. Heb je de vakantie van je leven gevonden, maar heb je extra ondersteuning nodig? Bel naar de Kazou-regio die deze vakantie organiseert. Zij helpen je graag verder.

  JOMBA

  JOMBA, dat zijn jongeren met een fysieke of verstandelijke beperking, autisme, gedragsproblemen, maar ook jongeren die net dat beetje extra aandacht nodig hebben, zoals jongeren die bedplassen of hoogsensitieve jongeren. Voor hen organiseren we vakanties met aangepaste begeleiding.

  Kazou Lokal

  Soms is inclusie of JOMBA jammer genoeg geen oplossing om kinderen en jongeren een fantastische Kazou-ervaring te bezorgen. Langdurige ziekte, verblijf in een asielcentrum of bijzondere jeugdzorg, financieel moeilijke situatie,…het zijn maar enkele drempels die er voor zorgen dat een Kazouvakantie er soms moeilijk nog bij kan.

  Om er toch voor te zorgen dat iedereen op Kazouvakantie kan gaan, hebben we Kazou Lokal in het leven geroepen. Dit zijn vakanties en activiteiten waarbij we als Kazou letterlijk en figuurlijk naar jongeren gaan. Door ter plekke vakanties te organiseren en samen te werken met (lokale) partners, willen we drempelverlagend aan de slag gaan en iedereen een fantastische vakantie geven. Benieuwd?

  Als Kazou staan wij graag open voor samenwerkingsmogelijkheden met diverse partners. Werken jullie als organisatie met maatschappelijk kwetsbare kinderen & jongeren en zijn jullie nog op zoek naar een partner om vakantie mogelijk te maken? Geef ons gerust een seintje via leyla.akgun@kazou.be of bel 02 246 28 55.

  Iedereen verdient vakantie

  Kinderen en jongeren tussen 7 en 16 jaar die uit een financieel moeilijke situatie komen kunnen via het Netwerk Iedereen Verdient Vakantie aan sterk gereduceerd tarief mee op een Kazouvakantie. Vond je een zalige vakantie op onze site, maar is de financiële drempel te hoog voor jou? Neem dan contact op met Netwerk Iedereen Verdient Vakantie en zij helpen jou met plezier verder op weg. Ben je ouder dan 16? Dan kan je aan verlaagd tarief mee op onze basiscursus!

  Let op: een boeking met deze korting kan enkel via het Netwerk en niet rechtstreeks via Kazou!

  Traject op maat

  Jongeren met een beperking of specifieke ondersteuningsnoden kunnen moni worden bij Kazou. Iedere vraag is welkom en bespreekbaar bij Kazou, want onze vakanties zijn er voor iedereen en door iedereen.

  Heb je nood aan extra ondersteuning door bijvoorbeeld een fysieke beperking of een niet-zichtbare beperking? We kijken samen wat nodig en mogelijk is voor jou om inclusief de basiscursus te volgen en mee op vakantie te gaan als animator. Samen met jou stippelen we een traject uit op jouw maat.

  Soms is de ondersteuningsnood net iets te groot om het animatorattest te halen. Ook hier zoeken we samen naar een oplossing op maat. Misschien is er een rol als co-animator weggelegd voor jou en kan je, op je eigen tempo, je steentje bijdragen aan een leuke vakantie. De juiste rol vinden is maatwerk en dus voor iedere jongere verschillend. Bijvoorbeeld een jongere met autisme kan erg goed zijn in het omgaan met de jongste deelnemers en zorgen dat alles goed voorbereid is. Of iemand met een licht verstandelijke beperking die veel gevoel voor drama heeft en zich graag verkleedt, zal zonder moeite het toneeltje doen van een spel.

  Of je nu voor het animatorattest of co-animatorattest gaat, elke toekomstige moni bij Kazou gaat mee op basiscursus om zich goed voor te bereiden. We organiseren geen aparte cursus om het co-animatorattest te behalen, maar we zorgen ervoor dat de basiscursus zo toegankelijk mogelijk is zodat iedereen kan deelnemen. Dit wil ook zeggen dat de cursusbegeleidingsploegen hiervoor op voorhand en tijdens de cursus de nodige opleiding en ondersteuning krijgen.

  Er is ook een ‘maar’ in beide verhalen. Soms zullen we niet voor voldoende (regionale) ondersteuning kunnen zorgen en tot onze grote spijt nee moeten zeggen tegen een kandidaat. Het plaatje moet voor beide partijen kloppen zodat er alleen maar winnaars zijn. We willen hier eerlijk en open over communiceren zodat niemand met een wrang gevoel achterblijft.

  Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten of het project? Ken je iemand voor wie deze inclusieve cursus toepasselijk is?

  Neem dan zeker contact op!
  Via kazou@cm.be of bel bel 02 246 49 73.