• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'. Opgelet: profielen uit onze vorige website (vakanties t.e.m. paasvakantie 2017) zijn niet meer bruikbaar.


  Loading...
  uitloggen
 • Kazouvakanties, iedereen mee

  Iedereen, ongeacht sociale achtergrond, huidskleur, mogelijkheden of beperkingen, is welkom bij ons. Zit je met een speciale vraag? Stel ze gerust en we zoeken samen naar een oplossing.

  Wat is Inclusie?


  Inclusie, dat houdt in dat ons volledig vakantieaanbod open staat voor kinderen en jongeren met bijzondere aandacht. Een dove avonturier kan gerust mee op trektocht naar Drymen en een chefkok in een rolstoel kan gerust mee op kookvakantie.

  Elke vraag is bespreekbaar!
  Elke inclusie begint met een vraag van de ouders. Samen met ouders en vakantieganger gaan we op zoek naar een geschikte oplossing. We nemen de tijd om elke inclusievraag grondig te bekijken. Informatie inwinnen via de medische fiche, telefoon of een huisbezoek, nagaan wat de specifieke

  noden zijn, kijken of de veiligheid gegarandeerd kan worden, de draagkracht van de moniploeg inschatten en eventueel vorming aanbieden… zijn slechts enkele stappen in de aanloop van de vakantie.


  Een pasklaar antwoord hebben we niet. Voor sommige kinderen is de extra omkadering, structuur en medische ondersteuning van een JOMBA-vakantie

  namelijk noodzakelijk. We hebben de bereidwilligheid om voor elk kind de beste oplossing te zoeken. Heb je de vakantie van je leven gevonden, maar heb je extra ondersteuning nodig? Bel naar de Kazou-regio die deze vakantie organiseert.

  Alle telefoonnummers vind je via de ‘algemene contactpagina’. Zij helpen je graag verder.

  Steunpunt vakantie
  participatie

  Omdat vakantieperiodes voor gezinnen die het minder breed hebben, heel moeilijke periodes zijn; omdat we graag kansen geven aan hen die anders minder kansen krijgen; omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn; omdat vrije-tijdsbeleving ook een recht is; omdat we als Kazou ook een maatschappelijke rol willen spelen; omdat er honderden redenen te bedenken zijn;… zijn we een samenwerking aan gegaan met het

  Steunpunt Vakantieparticipatie. Dit wil zeggen dat kinderen onder 14 jaar die uit een financieel moeilijke situatie komen, via het Steunpunt aan zeer sterk gereduceerd tarief mee kunnen gaan op een Kazou- of JOMBA-vakantie. Vond je een zalige vakantie op onze site maar is het voor jou financieel niet mogelijk om deze vakantie te boeken? Neem dan contact op met het Steunpunt Vakantieparticipatie, zij helpen je met plezier verder op weg.

  www.vakantieparticipatie.be

  Let op: een boeking met deze korting kan enkel via het Steunpunt en niet rechtstreeks via Kazou!

  Solidaire iniatieven


  Niet ieder kind heeft de mogelijkheid om op vakantie te gaan omwille van allerlei redenen: langdurige ziekte, verblijf in een asielcentrum, financiële moeilijkheden, sociale achterstelling, geen permanente verblijfsvergunning,…

  Omdat we met Kazou graag een verschil willen maken, zeker voor deze kinderen, worden er over gans Vlaanderen verschillende solidaire vakantie-initiatieven georganiseerd: low-budget vakantie, vakantiestraat, asielvakantie, ziekenhuisvakantie,… Op deze manier krijgen alle kinderen en jongeren de kans om ook eens te blijven hangen op een Kazouvakantie!