• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'. Opgelet: profielen uit onze vorige website (vakanties t.e.m. paasvakantie 2017) zijn niet meer bruikbaar.


  Loading...
  uitloggen
 • Kazou, #Iedereen mee

  Iedereen is welkom bij Kazou. We willen dat iedereen zich veilig voelt op Kazouvakantie. Zit je met een specifieke vraag? Stel ze gerust en we zoeken samen naar een oplossing.

  Iedereen mee

  Omdat ...

  ieder kind en elke jongere recht heeft op een fantastische vakantie,
  bij Kazou iedereen welkom is,
  vrijetijdsbeleving een basisrecht is,
  we als Kazou een duidelijke maatschappelijke rol willen spelen

  ... hebben we als Kazou een aantal initiatieven in het leven geroepen om zoveel mogelijk drempels weg te werken.

  Inclusie

  Inclusie, dat houdt in dat ons volledig vakantieaanbod open staat voor kinderen en jongeren met specifieke noden. Een dove avonturier kan gerust mee op trektocht naar Drymen en een chefkok in een rolstoel kan gerust mee op kookvakantie. Maar bijvoorbeeld ook jongeren met diabetes kunnen bij ons genieten van een geweldige vakantie!

  Elke vraag is bespreekbaar!

  Elke inclusie begint met een vraag van de jongeren en hun ouders. Samen gaan we op zoek naar een geschikte oplossing. We nemen de tijd om elke inclusievraag grondig te bekijken. Informatie inwinnen via de medische fiche, telefoon of een huisbezoek, nagaan wat de specifieke noden zijn, kijken of de veiligheid gegarandeerd kan worden, de draagkracht van de moniploeg inschatten en eventueel vorming aanbieden… zijn slechts enkele stappen in de aanloop van de vakantie.

  Een pasklaar antwoord hebben we niet. Voor sommige kinderen is de extra omkadering, structuur en medische ondersteuning van een JOMBA-vakantie namelijk noodzakelijk. We hebben de bereidwilligheid om voor elk kind de beste oplossing te zoeken. Heb je de vakantie van je leven gevonden, maar heb je extra ondersteuning nodig? Bel naar de Kazou-regio die deze vakantie organiseert. Zij helpen je graag verder.

  JOMBA

  JOMBA, dat zijn jongeren met een fysieke of verstandelijke beperking, autisme, gedragsproblemen, maar ook jongeren die net dat beetje extra aandacht nodig hebben, zoals jongeren die bedplassen of hoogsensitieve jongeren. Voor hen organiseren we vakanties met aangepaste begeleiding.

  Kazou Lokal

  Soms is inclusie of JOMBA jammer genoeg geen oplossing om kinderen en jongeren een fantastische Kazou-ervaring te bezorgen. Langdurige ziekte, verblijf in een asielcentrum of bijzondere jeugdzorg, financieel moeilijke situatie,…het zijn maar enkele drempels die er voor zorgen dat een Kazouvakantie er soms moeilijk nog bij kan.

  Om er toch voor te zorgen dat iedereen op Kazouvakantie kan gaan, hebben we Kazou Lokal in het leven geroepen. Dit zijn vakanties en activiteiten waarbij we als Kazou letterlijk en figuurlijk naar jongeren gaan. Door ter plekke vakanties te organiseren en samen te werken met (lokale) partners, willen we drempelverlagend aan de slag gaan en iedereen een fantastische vakantie geven. Benieuwd?

  Als Kazou staan wij graag open voor samenwerkingsmogelijkheden met diverse partners. Werken jullie als organisatie met maatschappelijk kwetsbare kinderen & jongeren en zijn jullie nog op zoek naar een partner om vakantie mogelijk te maken? Geef ons gerust een seintje via cosey.claeys@kazou.be of bel 02 246 28 55.

  Iedereen verdient vakantie

  Kinderen en jongeren tussen 7 en 16 jaar die uit een financieel moeilijke situatie komen kunnen via het Netwerk Iedereen Verdient Vakantie aan sterk gereduceerd tarief mee op een Kazouvakantie. Vond je een zalige vakantie op onze site, maar is de financiële drempel te hoog voor jou? Neem dan contact op met Netwerk Iedereen Verdient Vakantie en zij helpen jou met plezier verder op weg. Ben je ouder dan 16? Dan kan je aan verlaagd tarief mee op onze basiscursus!

  Let op: een boeking met deze korting kan enkel via het Netwerk en niet rechtstreeks via Kazou!

  Co-animator

  Jongeren met een beperking als moni? Vijf jeugdwerkorganisaties zorgen er samen voor!

  Stel je voor: al van jongs af reis je elke zomer mee met je favoriete vakantie-organisatie. Je wordt 16 of 17 en je hebt echt zin om de stap naar moni te zetten. Voor deelnemers met een verstandelijke beperking of autisme is dit onmogelijk: die kunnen toch niet mee op animatorcursus, of wel?

  Jongeren met een beperking groeien zelden door naar een animator-engagement in een jeugdwerkorganisatie. Nochtans hebben veel van deze jongeren de goesting en de motivatie om een actieve rol op te nemen in hun vereniging. Met het project Inclusieve animatorcursus stellen Chirojeugd Vlaanderen, Scouts & Gidsen Vlaanderen, KSA, Kazou en Hannibal vakanties, met de steun van Cera en Konekt, hun animatorcursussen open voor jongeren met een beperking*. Ze kiezen er zo voor om deze jongeren de kans te geven om een volwaardige rol op hun maat op te nemen in de moniploeg, met de nodige ondersteuning. Zo bouwen ze mee aan een samenleving waarin ook jongeren met een beperking voluit mee kunnen participeren. Kinderen zullen het vanzelfsprekend vinden om samen dingen te doen met personen met een beperking. Een jeugdwerk voor iedereen door iedereen.

  * vooral onzichtbare beperking: autisme, NAH, psychische kwetsbaarheid, verstandelijke beperking...

  Traject op maat

  Voor 2019 zijn de inschrijvingen voor dit traject op maat afgelopen.

  Vanaf 2019 zullen jongeren met een beperking dus een volwaardige rol, op hun maat opnemen in een moniploeg. Dit wil zeggen dat ze hun talenten ten volle inzetten, maar ook kunnen rekenen op de nodige ondersteuning van de mede-moni’s. Een gepaste rol voor deze jongeren vinden, is maatwerk en deze rol zal bij iedere jongere verschillend zijn.

  Bijvoorbeeld: een jongere met autisme kan erg goed zijn in het omgaan met de jongste deelnemers en zorgen dat alles goed voorbereid is. Of iemand met een licht verstandelijke beperking die veel gevoel voor drama heeft en zich graag verkleedt, zal zonder moeite het toneeltje doen van een spel en door zijn enthousiasme de groep makkelijk meekrijgen.

  Om deze jongeren voor te bereiden op dit engagement gaan ze mee op cursus. Dit zijn geen aparte cursussen maar we zorgen ervoor dat de cursus zo toegankelijk mogelijk is zodat iedereen kan deelnemen. Dit wil ook zeggen dat de cursusbegeleidingsploegen hiervoor op voorhand en tijdens de cursus de nodige opleiding en ondersteuning krijgen. Om deze ondersteuning te kunnen bieden, volgen een aantal personen van de deelnemende organisaties op dit moment een train-de-trainerstraject. Hierin krijgen zij handvatten en inzichten aangereikt om zo een inclusieve animatorcursus waar te maken.

  Voor 2019 zijn de inschrijvingen voor dit traject op maat afgelopen.

  Ben jij geïnteresseerd na (zomer) 2019 of wil je meer weten over het project? Ken jij iemand voor wie deze inclusieve cursussen toepasselijk kunnen zijn?

  Neem dan zeker contact op!
  Via kazou@cm.be of bel bel 02 246 49 73.

  Dit project is een initiatief van Chirojeugd Vlaanderen, Hannibal, Kazou, Konekt, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen, met de steun van Cera en de Vlaamse Overheid.