• 0 Mijn Kazou

  Het ingegeven wachtwoord is fout, of er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'.


  Loading...
  uitloggen
 • Word animator

  WAT?
  Onze basiscursus stoomt je klaar om als moni op vakantie te gaan. Je leert er buiten je creatieve grenzen kleuren en je ontdekt er de grote speelvogel in jezelf. De basiscursus is een weekformule en leidt tot het erkende attest ‘Animator in het Jeugdwerk’.

  VOOR WIE?
  Vanaf het jaar dat je 16 wordt, kan je mee op basiscursus.

  Wil je meer te weten komen over het animator zijn in onze organisatie? Dan hebben wij speciaal voor jou de geattesteerde basiscursus tot animator! Vrijwilligers die dit attest al op zak hebben, zijn welkom op een van onze instroomweekends! Ook jongeren met een beperking zijn welkom als co-animator.

  Basiscursus

  Onze basiscursussen gaan door in de verschillende verbonden en eventuele bijhorende regio's. Ze geven je de kriebels, je wordt enthousiasteling en leert buiten je creatieve grenzen kleuren! Onze basiscursussen staan open voor iedereen die in het jaar van de cursus 16 jaar wordt. Cursussen in de herfstvakantie staan open voor iedereen die bij de start van de cursus 15 jaar is.

  De basiscursus leidt tot het door de Vlaamse Overheid erkende attest 'animator in het jeugdwerk'. Het traject naar dit attest bestaat uit 2 stappen:

  • Je volgt de basiscursus bij Kazou (liefst binnen het verbond en regio waar jij woont - maar je kan gerust bij een ander verbond of andere regio de cursus volgen en je stagekamp bij een ander verbond of andere regio doen!
  • Je doet je stage (50u) op 1 Kazouvakantie en wordt hierbij begeleid van de voorbereiding tot op het einde van deze stage. (Je kan er ook voor kiezen om je stage bij een andere erkende organisatie te doen)

  Nadat je deze 2 stappen succesvol hebt doorlopen, mag jij je officieel ANIMATOR IN HET JEUGDWERK noemen!

  Gedeeltelijke terugbetaling inschrijvingsgeld

  • CM heeft een tegemoetkoming van € 5 per cursusdag voor CM-leden. Kazou geeft deze bij het afronden van de cursus door aan CM en zorgt voor een automatische terugbetaling. Lees meer over de diensten en voordelen van CM.
  • Heel wat steden en gemeenten betalen (een deel) van het inschrijvingsgeld van de basiscursus terug. Zie overzicht van vds.

  Heb je interesse in de basiscursus? Zoek hieronder de basiscursus van jouw regio en stel je kandidaat.

  Geplande basiscursussen per regio:

  Instroomweekend

   

  Heb je reeds een attest in het jeugdwerk (animator, hoofdanimator, ...)? Of heb je al heel wat ervaring in het begeleiden van jeugdgroepen? Sta je te springen om ook met Kazou op vakantie te gaan? Dan ben je bij een instroomweekend wellicht aan het juiste adres! Op deze cursus kom je alles te weten over het reilen en zeilen op een Kazouvakantie en over de rol van de monitoren daarin. Klaar om besmet te worden met het Kazouvirus? In 1 weekend leer je alles over de werking van Kazou.

  Deze cursussen leiden niet tot een erkend attest in het jeugdwerk maar zijn wel cruciaal in het leren kennen van de Kazouvakanties. Heb je al een animatorattest, dan kan je de cursus volgen vanaf het jaar dat je 17 wordt, met jeugdwerkervaring ben je welkom vanaf het jaar dat je 18 wordt. Indien je noch ervaring, noch een attest hebt, bespreken we graag met jou de opties en verwijzen we ook graag naar één van onze basiscursussen.

  Heb je interesse in het instroomweekend? Zoek hieronder het instroomweekend van jouw regio en stel je kandidaat.

   

  Geplande instroomweekends:

   

  Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg Oost-Vlaanderen
  • Binnenkort meer informatie
  West-Vlaanderen
  • Binnenkort meer informatie

  Behalve als moni kan je bij Kazou ook terecht als kookploeg, verpleegkundige, of ski- of snowboardinstructeur.