• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'. Opgelet: profielen uit onze vorige website (vakanties t.e.m. paasvakantie 2017) zijn niet meer bruikbaar.


  Loading...
  uitloggen
 • Word moni

  Elk jaar trekken duizenden vrijwilligers tijdens de vakanties naar binnen- en buitenland om onze vakanties te begeleiden. Ook tijdens het jaar kunnen we steevast rekenen op enthousiaste vrijwilligers voor de organisatie van allerlei activiteiten, het opzetten van vormingen en het meebouwen aan en meemaken van de beweging Kazou.

  Wil je meer te weten komen over het monitor zijn in onze organisatie? Dan hebben wij speciaal voor jou de geattesteerde basiscursus tot animator! Vrijwilligers die dit attest al op zak hebben, zijn welkom op een van onze instroomweekends! Ook jongeren met een beperking zijn welkom als co-animator.

  Basiscursus

   

  Onze basiscursussen gaan door in de verschillende verbonden en regio's. Ze geven je de kriebels, je wordt enthousiasteling en leert buiten je creatieve grenzen kleuren! Onze basiscursussen staan open voor iedereen die in het jaar van de cursus 16 jaar wordt.

  De basiscursus leidt tot het erkende attest 'animator in het jeugdwerk'. Het traject naar dit attest bestaat uit 3 stappen:

  • Je volgt de basiscursus bij Kazou binnen het verbond van de regio waar jij woont.
  • Je doet je stage (50u) op 1 van de Kazou-vakanties en wordt hierbij begeleid van de voorbereiding tot op het einde van deze stage. (Je kan er ook voor kiezen om je stage bij een andere erkende organisatie te doen).
  • Je volgt een feedbackmoment van 4 uur waarbij je terugblikt op je volledige traject. Contacteer je verbond zodat je deze datum alvast in je agenda kan aankruisen. Nadat je deze 3 stappen succesvol hebt doorlopen, kan jij je eigen attest afdrukken en mag jij je officieel Animator noemen!

  Heb je interesse in de basiscursus? Zoek hieronder de basiscursus van jouw regio en stel je kandidaat.

   

  Geplande basiscursussen per regio:

   

  Instroomweekend

   

  Heb je reeds een attest in het jeugdwerk (animator, hoofdanimator, ...)? Of heb je al heel wat ervaring in het begeleiden van jeugdgroepen? Sta je te springen om ook met Kazou op vakantie te gaan? Dan ben je bij een instroomweekend wellicht aan het juiste adres! Op deze cursus kom je alles te weten over het reilen en zeilen op een Kazouvakantie en over de rol van de monitoren daarin. Klaar om besmet te worden met het Kazouvirus? In 1 weekend leer je alles over de werking van Kazou.

  Deze cursussen leiden niet tot een erkend attest in het jeugdwerk maar zijn wel cruciaal in het leren kennen van de Kazouvakanties. Heb je al een animatorattest, dan kan je de cursus volgen vanaf het jaar dat je 17 wordt, met jeugdwerkervaring ben je welkom vanaf het jaar dat je 18 wordt. Indien je noch ervaring, noch een attest hebt, bespreken we graag met jou de opties en verwijzen we ook graag naar één van onze basiscursussen.

  Heb je interesse in het instroomweekend? Zoek hieronder het instroomweekend van jouw regio en stel je kandidaat.

   

  Geplande instroomweekends:

   

  Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg Oost-Vlaanderen West-Vlaanderen

  Behalve als moni kan je bij Kazou ook terecht als kookploeg, verpleegkundige, of ski- of snowboardinstructeur.