• 0 Mijn Kazou

  Het ingegeven wachtwoord is fout, of er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'.


  Loading...
  uitloggen
 • Vrijwilligers

  Elk jaar trekken duizenden vrijwilligers tijdens de vakanties naar binnen- en buitenland als monitor, kookploeg, verpleegkundige, ... om onze vakanties te begeleiden.

  Ook tijdens het jaar kunnen we steevast rekenen op enthousiaste vrijwilligers voor de organisatie van allerlei activiteiten, het opzetten van vormingen en het meebouwen aan en meemaken van de beweging Kazou.

  De sterkte van onze vrijwilligerswerking vertaalt zich in ons nieuw Vrijwilligersbeleid. Dit omvat een visie op de vrijwilligerswerking en een praktijkgericht deel. Het document biedt een kader waarin vrijwilligersgroei en samenwerking met professionals centraal staan.

  De monitoren

  De monitoren zijn de hoofdspeelvogels van elke vakantie. Ze bereiden alle spetterende activiteiten voor en leiden ze in goede banen. Ze zijn er de hele tijd voor alle kinderen en zorgen voor de animo! Voor de jongste vakantiegangers is er minimum één begeleider per 8 kinderen aanwezig, en voor de grotere wordt er één per 10 of 15 voorzien.

  Zelf moni worden? Klik hier voor meer informatie.

  De vakantieverantwoordelijke

  Naast de monitoren gaat er ook steeds een vakantieverantwoordelijke mee. Dit is een monitor met meer ervaring die daarnaast ook extra vorming gevolgd. De vakantieverantwoordelijk leidt de vakantie in goede banen en houdt bij alles een oogje in het zeil.

  De co-animator

  Jongeren met een beperking willen ook moni zijn bij Kazou. Daarom werken we aan een animatorcursus voor iedereen.

  Wil je er graag meer over weten? Klik hier voor meer informatie.

  De kookploeg

  We hebben ook vaak een kookploeg ter plaatse. Die is vooral in de weer met de potten en pannen (en wat er in hoort). Daarnaast zijn ze een beetje de duivels-doen-al van Kazou: ze lossen alle kleine praktische zaken en probleempjes op.

  Zelf mee als lid van de kookploeg? Klik hier voor meer informatie.

  De verpleegkundige

  Op sommige vakanties gaan ook verpleegkundigen mee, vooral op onze JOMBA-vakanties. Zij staan in voor de dagelijkse verzorging, nemen verpleegkundige taken op zich en draaien moeiteloos mee in het vakantiegebeuren.

  Zelf mee als verpleegkundige? Klik hier voor meer informatie.

  De ski-instructoren

  De ski- en snowboardlessen op onze wintervakanties, worden verzorgd door gebrevetteerde ski-instructoren van Kazou of van de plaatselijke skischool.

  Interesse om mee te gaan als ski- of snowboardinstructeur? Klik hier voor meer informatie.