• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'. Opgelet: profielen uit onze vorige website (vakanties t.e.m. paasvakantie 2017) zijn niet meer bruikbaar.


  Loading...
  uitloggen
 • Veelgestelde vragen

  Heb jij vragen over ons vakantieaanbod? Dan vind je hier wellicht een antwoord op die vragen!

  Voor veelgestelde vragen over ons JOMBA-aanbod, klik hier.

  Vragen over inschrijven

  Wie ontvangt het zomermagazine van Kazou? Hoe pas ik mijn gegevens, zoals mijn e-mailadres, aan? Hoe voeg ik een kind toe aan mijn profiel? Hoe boek ik samen met mijn vrienden? Kan ik bij andere verbonden een vakantie boeken? Kan ik meerdere vakanties boeken? Kan ik met een jongere of oudere leeftijdsgroep mee? Kan ik samen met mijn vrienden in de groep en/of slapen? Kan ik als kind onder meerdere profielen geregistreerd staan? Moet ik de medische fiche voor iedere vakantie opnieuw invullen?

   

  Wie ontvangt de vakantiebrochure van Kazou?

  • zomerbrochure: alle CM-leden
   • 7-14 jaar: krijgen allemaal hun eigen magazine
   • 15-18 jaar: enkel een magazine indien je ooit bent mee geweest met Kazou
   • NIEUW: niet-leden die een ‘Mijn Kazou’-profiel én aangeduid hebben dat ze een zomerbrochure per post willen ontvangen 
  • winter- & lentebrochure: alle CM-leden van 7 tot en met 18 jaar die de voorbije 4 jaar minstens één keer op Kazouvakantie gingen.

   

  Hoe pas ik mijn gegevens, zoals mijn e-mailadres, aan?

  Je persoonlijke gegevens, zoals je adres, telefoonnummer, e-mailadres, ... kan je eenvoudig zelf aanpassen:

  • Meld je aan in 'Mijn Kazou'.
  • Open de blok 'Gegevens'.
  • Klik op het potloodje.
  • Vul je gegevens in. Vakken met een * zijn verplicht.
  • Klik op bevestigen.

   

  Hoe voeg ik een kind toe aan mijn profiel?

  Heb je al een 'Mijn Kazou'-profiel? Dan kan je een zoon of dochter toevoegen via volgende stappen:

  • Meld je aan in 'Mijn Kazou'.
  • Open de blok 'Gegevens'.
  • Klik onderaan op de knop 'zoon/dochter toevoegen'.
  • Vul de gegevens van je kind in. Vakken met een * zijn verplicht.
  • Klik op bewaren.

   

  Hoe boek ik samen met mijn vrienden?

  • Iedere ouder maakt een eigen ‘Mijn Kazou’-profiel aan en voegt zijn eigen kind(eren) toe.
  • Bij de start van je boeking geef je aan hoeveel plaatsen je  wenst te reserveren (max. 6). Je krijgt 10 minuten per persoon om het rijksregisternummer, opstapplaats en eventuele extra vragen in te geven.

   

  Kan ik bij andere verbonden een vakantie boeken?

  Ja. Je mag zelf kiezen met welk verbond je meegaat. We kiezen er voor om ons aanbod zo breed mogelijk te maken over de verbonden qua bestemming en data. Wanneer de vakantie boekbaar wordt, kan je ze online en telefonisch boeken. Je kan ook op de website zoeken op opstapplaats. Zo krijg je het volledige aanbod van in je buurt/opstapplaats. Als je jouw vakantie wil doorbrengen met jouw vriend(inn)en uit jouw verbond, dan is het best dat jullie samen inschrijven in hetzelfde verbond.

   

  Wat als je meerdere vakanties wil boeken?

  De eerste week na de boekingsstart kan je slechts één vakantie boeken. Zo geven we iedereen de kans om minstens één vakantie te boeken. Extra boekingen komen steeds op de reservelijst terecht. Je kan hierbij wel al aangeven of je interesse hebt in meerdere vakanties, zodat we hier alvast rekening mee kunnen houden.

   

  Mag er afgeweken worden van de leeftijd van de vakanties?

  Ja. We staan een uitzondering toe bij een leeftijdsverschil van maximaal 1 jaar met de leeftijden van een vakantie, indien broer/zus of vrienden/klasgenoten meegaan op dezelfde vakantie. Je zal deze uitzondering ook bij boeking via onze website kunnen aangeven. We raden wel aan om mee te gaan met de jongste leeftijd, omdat dit het minste problemen geeft qua begeleidingsstijl en vakantieprogramma.

  Verbondelijke onder- en bovengrenzen moeten hierbij wel gerespecteerd worden. Elk verbond organiseert vakanties voor deelnemers vanaf een bepaald geboortejaar. Als een verbond start vanaf de leeftijdscategorie 2010-2011, wijken we hier ook voor broers/zussen of vrienden niet vanaf. De enige uitzondering op deze regel is voor deelnemers die een jaar voor zitten op klasniveau. Voor meer details contacteer je best het verbond dat de vakantie organiseert.

  Een leeftijdsverschil van meer dan 1 jaar staan we sowieso niet toe.

   

  Kan ik samen met mijn vrienden in de groep en/of slapen?

  Kamer- en groepsverdeling gebeuren ter plaatse, waar de monitoren zoveel als mogelijk rekening houden met de wensen van de deelnemers. Jongens en meisjes slapen apart.

   

  Kan ik als kind onder meerdere profielen geregistreerd staan? 

  Neen. Je kan slechts onder één profiel (ouder) geregistreerd staan.

   

  Moet ik de medische fiche voor iedere vakantie opnieuw invullen?

  Ja. Voor een goede begeleiding van onze monitoren én om er een onvergetelijke vakantie van te maken, is het belangrijk om de inlichtingenfiche zo goed mogelijk in te vullen met gegevens die up-to-date zijn. Daarnaast worden inlichtingenfiches niet bijgehouden, maar na elke vakantie vernietigd.

  Vragen over winter-vakanties

   

  Hoe gebeurt de indeling naar ski-ervaring?

  Als je een Kazouvakantie boekt, geef je aan hoeveel dagen ski- en snowboardervaring je reeds hebt. Op basis hiervan stellen we de lesgroepen samen: beginners, halfgevorderden of gevorderden. Maar op de eerste skidag leg je nog een klein skiparcours af. Zo checken we even dat je zeker in de juiste groep zit. Doordat we steeds met velen zijn, kunnen we zelfs groepen met subniveaus samenstellen. Hierdoor lukt het ons om iedereen, hoe ervaren of onervaren ook, op wintervakantie nog iets bij te brengen.

   

  Kan ik mee zonder ski- of snowboardervaring?

  Absoluut! Heel veel Kazou-vakantiegangers gaan met ons voor de eerste keer skiën, of snowboarden. Hierdoor is er op elke winterbestemming ski- of snowboardles voor beginners voorzien. Uit het verleden is ook gebleken dat we er heel goed in slagen om beginners te leren skiën en er ook van te genieten. Als je echt helemaal niet kan skiën, is het in het begin een beetje op de tanden bijten, ja. Je moet toch eerst leren stoppen, een lift nemen, enz. … Je hebt dus een basis nodig voor je echt al skiënd kan genieten of al genietend kan skiën. Onze ski-instructoren slagen er steeds in om op korte tijd een goede basiskennis aan te leren. Zo blijft er op vakantie nog veel tijd over om van het skiën of snowboarden, te genieten.

   

  Als mijn vriend(in) in een andere niveau-groep zit, kan ik haar dan tijdens de vakantie wel nog zien?

  Ski – en snowboardlessen gaan door in aparte groepjes per niveaugroep. Deze zitten mogelijk op dezelfde pistes, mogelijk ook niet. Maar blijven zeker niet a priori op dezelfde piste of in de buurt. Tijdens het vrij begeleid skiën kunnen ze samen de pistes ontdekken (als ze elkaars niveau en de beperking daarvan respecteren). Verdeling van kamers en aan tafel (in het centrum) is te bepalen door moniploeg. Het nuttigen van middag/lunch kan soms in skigroepen gebeuren, afhankelijk van het centrum (bijv. in Fiesch bij het binnenschuiven van het restaurant op de piste).

   

  Ik las iets van ‘vrij begeleid skiën’. Wat is dat?

  Op onze wintervakanties voor 15-jarigen en ouder, voorzien we vrij begeleid skiën. Dit is onze manier waarop we onze vakantiegangers de kans geven zo veel mogelijk tijd door te brengen op de piste. Een dag bestaat enerzijds uit ski- of snowboardles en anderzijds uit vrij begeleid skiën. Dat is tijd die je zelf naar believen mag invullen: skiën tot je buiten adem bent, voorzichtig de pistes verkennen onder begeleiding van een moni, snowboard-race tegen je vriend, even pauzeren bij een warme choco, … Uiteraard worden er steeds goede afspraken gemaakt met de monitoren. Zij blijven ook steeds in de buurt.

   

  Wanneer zijn er lesblokken en wanneer vrij begeleid skiën?

  • De 9-10-jarige Winterstartskiërs die naar Balen gaan krijgen 2 dagen 2uur voormiddag en 2 uur namiddag indoor skiles (op maat, dus beginner of al wat ervaring) in de indoorpiste van Snowvalley in Peer. Diegene die naar Feldberg gaan krijgen verspreid over 3 dagen in totaal 12u ski- of snowboard les.
  • De 11- en 12-jarige skiërs én snowboarders kunnen met Winterpret kiezen voor Feldberg of La Bresse met verspreid over 3 dagen in totaal 12u ski- of snowboardles of voor Oostenrijk of Zwitserland met verspreid over 5 dagen 20 uur les.
  • De 13- en 14-jarigen krijgen met Snowtime 5 dagen les. Elke dag genieten ze van 2 uur ski- of snowboardles in de voormiddag en 2 uur in de namiddag. In totaal krijgen ze 20u ski- of snowboard les. Het spreekt voor zich dat de inhoud van een ski- of snowboardles voor beginners helemaal anders is dan bijvoorbeeld een les voor gevorderden. We hebben ook Snowtime PLUS in Fiesch (= een keuze voor die vakantie): met een grotere skipas, videoanalyse, een kleinere skigroep én een minimum ervaring vereist van 25 dagen ski/board.
  • De 15- en 16-jarige Snowriders genieten tevens van 5 dagen propvol sneeuwpret, met een combinatie van lessen en vrij begeleid skiën.
  • De 17- en 18- jarigen kunnen met Break Out kiezen uit een combinatie van lessen en vrij begeleid skiën of helemaal geen les meer en enkel vrij begeleid skiën.

   

  Wie geeft de skiles?

  Afhankelijk van het skigebied doen we beroep op gebrevetteerde ski- en snowboardinstructoren van Kazou (Fiesch, Oberau en Niederau) of van de plaatselijke skischool. Op sommige plaatsen zal de les dus in het Nederlands gegeven worden, op anderen dan weer in het Engels, Frans of Duits.

   

  Waarom zijn skihelm en polsbeschermers (voor snowboarders) verplicht?

  Veiligheid, ook op vakantie, is voor Kazou belangrijk. Een ongeval op de skipiste is snel gebeurd. Niet alleen beginnende skiërs belanden geregeld op hun poep, maar ook ervaren skiërs maken nog af en toe een uitschuiver. De meeste ski – en snowboardhelden komen er van af met wat blutsen en builen. Toch is investeren in valbescherming geen overbodige luxe, daarom voorzien we ook een extra kortingsbon om je eigen polsbeschermers als snowboarder aan te kopen.

   

  Waarom kunnen we dan geen skihelm huren ter plaatse?

  Experten wezen ons erop dat skihelmen in het huurcircuit geen garantie bieden op kwaliteit. Een skihelm ziet bij intensief gebruik meer af dan bijvoorbeeld skilatten. Dit verklaart ook waarom zeer weinig skimateriaaldepots skihelmen in verhuur aanbieden. Kazou heeft het dus over een andere boeg gegooid en een leverancier gezocht waar Kazouvakantiegangers terecht kunnen voor goed advies, een kwaliteitsvolle helm en een goede prijs. Kazouvakantiegangers krijgen een VIP-behandeling bij A.S. Adventure. Voor de prijs van 39 euro (i.p.v. € 79.95) kan je een stevige, veilige én hippe skihelm van Alpina aanschaffen. Daarnaast krijgen ze ook 30% korting op polsbeschermers, skibrillen en handschoenen.

   

  Wat moet ik, naast skihelm en polsbeschermers, nog zelf voorzien?

  Een water- en winddichte skibroek is zeker geen overbodige luxe. Verder moet je jouw valies enkel opvullen met kledij die je in jouw kleerkast terugvindt: dikke kousen, een muts en handschoenen. Wat je ook zeker niet mag vergeten, is een zonnebril. Afhankelijk van de periode waarin je met Kazou op wintervakantie bent, heb je al dan niet een goede ski-jas nodig. In de paasvakantie kan het al goed warm zijn en dan ben je op de piste beter af met een dikke wintertrui of fleece. En tot slot nog een skihelm en polsbeschermers. Voor al de rest van het ski- of snowboardmateriaal zorgt Kazou.

   

  Mag ik mijn eigen skilatten / snowboard meenemen?

  Nee, skilatten en snowboards worden ter plaatse voorzien voor alle deelnemers. Enkel bij de technische ski en snowboardstage dienen ze eigen ski- en snowboardmateriaal mee te nemen. Wanneer er eigen materiaal wordt meegebracht, krijgen ze geen korting op de deelnameprijs. De beschikbare bagageruimte gaat hiervan ook uit en er is bijgevolg geen extra ruimte voorzien voor dit eigen materiaal. Als er geen ruimte meer is bij het vertrek, dan zal dit jammer genoeg niet meekunnen.

   

  Wordt er ’s middags gegeten in ons vakantiecentrum of op de piste?

  Het middagmaal nuttigen we altijd op de skipiste. Ofwel maken de vakantiegangers ’s morgens een lunchpakket ofwel voorziet het vakantiecentrum een warme maaltijd. Dat lukt natuurlijk enkel als het vakantiecentrum tevens een skihut op de skipiste uitbaat. Onze 17-18-jarigen schrijven in op een vakantie met halfpension en kunnen ’s middags zelf kiezen wat en waar ze eten.

    

  Wat moet ik verwachten van de technische skistage in Fiesch?

  • Welk niveau moet je hebben? Je moet al minstens 5 jaar op de latten/plank moeten staan.
   • Skiërs: je moet vlot een rode piste af kunnen. Je moet technisch al een goede basis hebben in korte en lange bochten m.a.w. deelnemers moeten al regelmatig les hebben gevolgd.
   • Snowboarders: je moet vlot een rode piste af kunnen. Je moet technisch een goede basis hebben in regular en fakie style (= andere voet voor) m.a.w. al regelmatig les hebben gevolgd.
  • Moet je je eigen materiaal meenemen? Ja, je moet zelf je eigen materiaal meenemen. Hiervoor wordt er extra plaats voorzien op de bus.
  • Wat houdt deze technische stage juist in? Je staat heel veel op de piste met als doelstelling om echt bij te leren. De doelstelling van deze vakantie is om je voor te bereiden op het testje op het einde van de week. Concreet: Elke dag op de piste (6 dagen) Telkens 5 uur intensieve lessen Sneeuwport Vlaanderen met nadruk op techniek. 's Avonds worden er nog 2 tot 3 avonden ingevuld door Sneeuwport Vlaanderen (uitleg over materiaal en videoanalyse over eigen techniek). De andere avonden worden er activiteiten in elkaar gestoken door de monitoren. Er zullen dus ook echte Kazou-activiteiten zijn maar minder vaak.
  • Wat houdt de test op het einde in? De test op het einde van de week is dezelfde als de toelatingsproef voor de ‘ski/snowboard initiator opleiding’.
   • Voor het skiën houdt de proef in: Afdalen met kleine parallelbochten (wedelen) en afdalen met grote bochten.
   • Voor het snowboarden bestaat de proef uit: Afdalen met gegleden/gesneden bochten, overgaand naar bochten met kleine radius en afdalen met trage, demonstratieve, grote bochten overgaand in fakie-bochten.
  • Wat als je slaagt voor de test? De test op de technische stage is gelijk aan de toelatingsproef voor de cursus ‘initiator’. De technische stage is dus geen cursus initiatior, wel een voorbereiding inclusief toelatingsproef op deze cursus. Als je slaagt op deze test aan het einde van de week, kan je dus meteen deelnemen aan de cursus ‘initiator eerste niveau' (je kan deze opleiding starten vanaf 16 jaar, meer info op de website van Sneeuwsport Vlaanderen).
  • Toch nog vragen? kazou.smb@cm.be of 02 240 85 09

  Contact

  Heb je een dringende vraag omtrent de informatie die je op deze pagina vindt? Aarzel dan niet om ons te contacteren!
  Loading...