• 0 Mijn Kazou

  Het ingegeven wachtwoord is fout, of er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'.


  Loading...
  uitloggen
 • Kazou Lokal

  Benieuwd welke lokale initiatieven er allemaal zijn? We lijsten er graag enkele op.

  Alles Kidz!

  Turnhout - zeescouts (België)

  van 3 april tot en met 9 april 2022

  Met onze vakantie 'Alles Kidz!' willen we kinderen en jongeren uit Turnhout die opgroeien in sociaal kwetsbare gezinnen een geweldige vakantieweek bezorgen! Van maandag tot vrijdag komen de kinderen overdag naar de vakantieplaats. Wie er met eigen vervoer niet geraakt kan op één van de bussen springen die door het centrum toeren: je herkent ze aan het Kazoulogo! Na een dag vol spelplezier, keren de kinderen 's avonds terug naar huis. Op donderdag mag het iets meer zijn! De oudsten trekken dan naar Bobbejaanland en de jongsten gaan ravotten in Mega Speelstad. Als verrassing staan er nog een springkasteel en ijsjeskar op de planning!

  Samen met Stad Turnhout en scholen in Turnhout

  Kazourama

  Helchteren (België)

  van 4 april tot en met 8 april 2022

  Een Kazouvakantie voor alle kinderen die in het opvangcentrum verblijven. Onze Kazoumonitoren logeren een hele week in het centrum en voorzien elke dag een leuk activiteitenprogramma. Afsluiten doen we met een groot feest dat we samen met de kinderen organiseren voor het hele centrum.

  Samen met Rode Kruis opvangcentrum Houthalen-Helchteren

  Kennismakingsvakantie

  Blankenberge (België)

  van 4 april tot en met 6 april 2022

  In de paasvakantie gaat de Kennismakingsvakantie door van Kazou Oostende samen met Samen Divers! We trekken er op uit naar De Wullok in Blankenberge. Het gaat om kinderen die nog maar enkele jaren in België zijn en vaak ook uit een kansarme omgeving komen. Voor de meesten onder hen wordt het de eerste keer dat ze samen met vrienden ergens overnachten, een onvergetelijke ervaring dus! Ze worden ondergedompeld in de wereld van Kazou!

  Samen met Samen Divers

  Kazourama

  Lanaken - Ter Dennen (België)

  van 10 april tot en met 15 april 2022

  Een Kazouvakantie voor alle kinderen die in het opvangcentrum verblijven. Onze Kazoumonitoren logeren een hele week in het centrum en voorzien elke dag een leuk activiteitenprogramma. Afsluiten doen we met een groot feest dat we samen met de kinderen organiseren voor het hele centrum.

  Samen met Rode Kruis opvangcentrum Lanaken

  Lentekriebels

  Mechelen (België)

  van 11 april tot en met 15 april 2022

  Onze 'Lentekriebels' vindt dit jaar voor de eerste keer plaats. Deze vakantie is opgestart op initiatief van onze vrijwilligers en is bedoeld om pleegkinderen (9-12 jaar) een fantastische week vol zorgeloos speelplezier te geven! Samen met hun enthousiaste monitoren trekken zij naar domein 'De Nekker' in Mechelen dat tal van recreatiemogelijkheden biedt. De kinderen beleven dolle pret in de binnenspeeltuin, daveren op een heus avonturenparcours en verfrissen zich in het zwembad of de zwemvijver. Ook de monitoren hebben nog heel wat leuks voor hen in petto! Doldwaze ervaringen en verhalen bij terugkomst gegarandeerd!

  Samen met Pleegzorg Antwerpen

  Buitenspeeldag

  Brugge - AZ Sint-Jan (België)

  van 20 april tot en met 20 april 2022

  Jaarlijks trekt Kazou WVL op buitenspeeldag naar het ziekenhuis in Brugge. Hier kunnen kinderen die in opname zijn samen met hun zusjes en broertjes even onbezorgd spelen. Kazou vindt dat iedereen recht heeft op vakantie of vrije tijd. Springen op een luchtkasteel, grime, stoepkrijttekening maken, rijden met go-carts. Dit initiatief is een samenwerking met het ziekenhuis AZ Sint-Jan, de jeugddienst van Brugge en Kazou West-Vlaanderen.

  Villa Rozerood

  De Panne - Villa Rozerood (België)

  van 20 juni tot en met 24 juni 2022

  Chronisch zieke jongeren (7 tot 14 jaar) die in het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van UZ Gent verblijven trekken de laatste week voor de zomervakantie naar De Panne. Samen met de verpleegkundigen zorgt Kazou voor een week ontspanning en spelplezier. De deelnemers verblijven in Villa Rozerood, een aangepast centrum waar voor iedereen afzonderlijk verzorging op maat mogelijk is. De activiteiten worden beperkt qua intensiteit. Naast de spelletjes van de monitoren, trekt de groep even naar zee en er staat ook een ritje met gocarts op het programma. De uitstap naar Plopsaland vormt het hoogtepunt van deze vijfdaagse zonder zorgen.

  Samen met UZ Gent

  On y va!

  Antwerpen - vakantiestraat (België)

  van 3 juli tot en met 9 juli 2022

  De kinderen van Antwerpen-Noord zetten hun zomervakantie alvast geweldig in dankzij de speelweek 'On y Va'! Onze monitoren komen tijdens de eerste week van juli spelen met de kinderen uit de buurt. De vakantieplaats is dit jaar Instituut Sint-Maria: hier gaan de activiteiten elke dag door. Overnachten doen de kinderen gewoon thuis. Er staan voor deze editie ook weer leuke uitstappen op de planning: we gaan ons een dagje uitleven in de Lilse Bergen en halen onze beste bowling skills boven! Afsluiten doen we met een feestje waar ook de ouders voor uitgenodigd zijn! On y va!

  Samen met Huis van het Kind

  Rebootvakantie

  Oost-Vlaanderen - CGG Eclips (België)

  van 4 juli tot en met 8 juli 2022

  Deze vakantie wordt georganiseerd voor jongeren (13 tot 16 jaar) met overmatig beeldschermgebruik. Samen met het CGG zorgt Kazou voor een midweek ontspanning en ontdekken de deelnemers opnieuw buiten spelen en samenwerken in een niet-digitale wereld. Gamen kan nog steeds, wel op een verantwoorde manier en op afgesproken tijdstippen. Naast de ontspanning wordt er ook tijd gemaakt voor assertiviteitstraining. Tenslotte helpen de deelnemers samen met de begeleiders om in te staan voor het eten en mogen ze ook zelf een activiteit ineen boksen.

  Samen met Centrum Geestelijke Gezondheid

  De Kinderherberg

  Buggenhout - Capelderij (België)

  van 9 juli tot en met 16 juli 2022

  De Kinderherberg biedt een alternatief voor kinderen in moeilijke sociale situaties: overbelasting van het gezin, financiële moeilijkheden, ziekte ... Een hele week zorgen monitoren en gastouders voor een leuke vakantiesfeer wanneer dit voor het gezin niet evident is. Je speelt allerlei leuke spelletjes en ravot je rot. De daguitstap blijft voorlopig een geheim maar is zeker iets om naar uit te kijken! Pret genoeg voor een hele week!

  Samen met MFC De Capelderij

  Inside Out!

  Arendonk (België)

  van 10 juli tot en met 16 juli 2022

  Inside Out! is een vakantieweek die wordt georganiseerd in het asielcentrum in Arendonk. Onze vrijwilligers voorzien een week lang activiteiten voor de kinderen die op dat moment verblijven in het centrum. Samen spelen, ravotten, knutselen, dansen, zingen, lachen zijn de hoofdingrediënten van deze vakantie! De week vol spelplezier wordt vrijdag feestelijk afgesloten met een uitstap! De oudsten beleven een spannend dagje in Bobbejaanland en de jongsten gaan op kaboutertocht in het Kabouterbos in Kasterlee.

  Samen met Fedasil Arendonk

  Brussels strandplezier

  Sint-Pieters-Kapelle (België)

  van 11 juli tot en met 15 juli 2022

   

  Fête divers

  Alsemberg (België)

  van 11 juli tot en met 18 juli 2022

  Voor de kinderen en jongeren die in het asielcentrum verblijven. Onze vrijwilligers verblijven een week lang in het asielcentrum en zorgen voor een dagelijkse portie vakantie. Tijdens deze vakantie wordt er ook op daguitstap gegaan, kortom: een onvergetelijke week!

  Grenzeloos plezier

  Poelkapelle - Fedasil (België)

  van 11 juli tot en met 15 juli 2022

  5 dagen grenzeloos plezier voor de kinderen en jongeren die verblijven in het asielcentrum in Langemark-Poelkapelle. We slapen ter plekke in tenten. Zo maken vele van de jongeren en kinderen voor de eerste keer kennis met het jeugdwerk. Samen met de monitoren trekken ze erop uit: naar een dierenpark, houden ze reuze speeldag... Ze helpen de TP-ploeg een handje. Maar beleven vooral een intens samen zijn in het teken van plezier.

  Kazou & SDV: 9 to 5

  Oostende - Sint-Jozefsinstituut (België)

  van 11 juli tot en met 15 juli 2022

  In de zomervakantie dompelen we een 20-tal kinderen (7-12j) met een migratieachtergrond hélemaal onder in de wereld van Kazou. Overdag doen we zotte activiteiten, gaan we op uitstap naar Hangtime, kijken we toneeltje, en 's avonds slapen de deelnemers lekker in hun eigen bedje. Een fijne kennismaking met Kazou, met alles erop en eraan!

  Samen met Samen Divers en De Katrol Oostende

  De Kinderherberg

  Buggenhout - Capelderij (België)

  van 16 juli tot en met 23 juli 2022

  De Kinderherberg biedt een alternatief voor kinderen in moeilijke sociale situaties: overbelasting van het gezin, financiële moeilijkheden, ziekte ... Een hele week zorgen monitoren en gastouders voor een leuke vakantiesfeer wanneer dit voor het gezin niet evident is. Je speelt allerlei leuke spelletjes en ravot je rot. De daguitstap blijft voorlopig een geheim maar is zeker iets om naar uit te kijken! Pret genoeg voor een hele week!

  Samen met MFC De Capelderij

  Puldercross

  Pulderbos (België)

  van 17 juli tot en met 22 juli 2022

  De naam verraadt het eigenlijk al: met Puldercross organiseren we een vakantie in het revalidatiecentrum Pulderbos! Met deze vakantie willen we de zomermaanden ook écht vakantiemaanden laten zijn voor de kinderen die in het revalidatiecentrum verblijven. Met behulp van de opvoeders organiseren we tal van leuke activiteiten. Van Puldercross zijn er twee edities: één in juli en één in augustus.

  Samen met Revalidatiecentrum Pulderbos

  De Kinderherberg

  Buggenhout - Capelderij (België)

  van 23 juli tot en met 30 juli 2022

  De Kinderherberg biedt een alternatief voor kinderen in moeilijke sociale situaties: overbelasting van het gezin, financiële moeilijkheden, ziekte ... Een hele week zorgen monitoren en gastouders voor een leuke vakantiesfeer wanneer dit voor het gezin niet evident is. Je speelt allerlei leuke spelletjes en ravot je rot. De daguitstap blijft voorlopig een geheim maar is zeker iets om naar uit te kijken! Pret genoeg voor een hele week!

  Samen met MFC De Capelderij

  Kazourama

  Helchteren (België)

  van 23 juli tot en met 30 juli 2022

  Een Kazouvakantie voor alle kinderen die in het opvangcentrum verblijven. Onze Kazoumonitoren logeren een hele week in het centrum en voorzien elke dag een leuk activiteitenprogramma. Afsluiten doen we met een groot feest dat we samen met de kinderen organiseren voor het hele centrum.

  Kabaal in Inkendaal

  Vlezenbeek (België)

  van 24 juli tot en met 29 juli 2022

  De kinderen die tijdens de week verblijven in het revalidatieziekenhuis krijgen hoog bezoek: enkele monitoren zorgen elke dag voor een gevarieerd aanbod met activiteiten, zodat het kampgevoel helemaal tot bij hen komt.

  Kadévakantie

  Antwerpen - Linkeroever - asiel (België)

  van 24 juli tot en met 30 juli 2022

  Tijdens onze Kadévakantie wordt het asielcentrum op Linkeroever een weeklang op stelten gezet! De kinderen die er verblijven kunnen genieten van tal van spetterende activiteiten die onze monitoren voor hen in petto hebben. Ze trekken er graag ook eens op uit: Planckendael, de kinderboerderij in het Rivierenhof, het recreatiedomein in Boom, ... De week is de feestelijke afsluiter van een jaar van activiteiten die onze vrijwilligers elke derde vrijdag van de maand organiseren in het asielcentrum.

  Samen met OC Rode Kruis Linkeroever

  Magnifiek in de kliniek

  Leuven - UZ Gasthuisberg (België)

  van 24 juli tot en met 29 juli 2022

  Sommige kinderen en jongeren verblijven voor korte of langere tijd in het ziekenhuis. Onze monitoren zorgen gedurende de hele vakantie voor een echte Kazou-ervaring op maat van elke deelnemer. In de voormiddag heeft de moniploeg een overleg met de verpleegkundigen en gaan ze spelletjes spelen in de kamers. In de namiddag worden er activiteiten voorzien in de gemeenschappelijke speelruimte.

  Grenzeloze leute

  Eeklo - Opvangcentrum (België)

  van 25 juli tot en met 31 juli 2022

  Een week Kazouvakantie voor jongeren (5 tot 18 jaar) die in het opvangcentrum van het Rode Kruis in Eeklo verblijven. Onze vrijwilligers laten de deelnemers op een laagdrempelige manier kennis maken met jeugdwerk. In het opvangcentrum worden spelletjes gespeeld en ook het naburige provinciaal domein Het Leen staat centraal voor uitdagende opdrachten. De groep trekt ook een aantal keer op uitstap, zo helpen de jongeren dieren verzorgen op de kinderboerderij en gaan ze kajakken in Puyenbroeck. De oudste jongeren gaan ook eens samen met de Kazouvrijwilligers naar Helden in't Park.

  Samen met Opvangcentrum Eeklo

  Grenzeloze leute

  Menen (België)

  van 25 juli tot en met 29 juli 2022

  In samenwerking met het Rode Kruis gaan enkele Kazoumonitoren deze zomer naar het opvangcentrum in Menen. Een week lang spelen we samen met de kinderen en jongeren die daar verblijven. Terwijl we zotte activiteiten doen, toneel spelen en zelfs eens op uitstap gaan, kunnen de jongeren heel even hun zorgen en genieten van het jeugdwerk in zijn puurste vorm.

  Samen met Rode Kruis Opvangcentrum Menen

  Grenzeloze leute

  Beveren - Opvangcentrum (België)

  van 1 augustus tot en met 5 augustus 2022

  In samenwerking met het Rode Kruis gaan enkele monitoren van Kazou naar het Noodopvangcentrum in Beveren om de kinderen en jongeren te animeren. Een volledige week kunnen de jongeren hun zorgen even vergeten en gewoonweg genieten van het jeugdwerk in zijn puurste vorm. Daarnaast gaat de groep ook op uitstap, zowel dichtbij als eens wat verder richting zee. Iets wat vele jongeren voor het eerst in hun leven zien...

  Samen met Rode Kruis

  Fête divers

  Alsemberg (België)

  van 8 augustus tot en met 15 augustus 2022

  Voor de kinderen en jongeren die in het asielcentrum verblijven. Onze vrijwilligers verblijven een week lang in het asielcentrum en zorgen voor een dagelijkse portie vakantie. Tijdens deze vakantie wordt er ook op daguitstap gegaan, kortom: een onvergetelijke week!

  Puldercross

  Pulderbos (België)

  van 14 augustus tot en met 19 augustus 2022

  De naam verraadt het eigenlijk al: met Puldercross organiseren we een vakantie in het revalidatiecentrum Pulderbos! Met deze vakantie willen we de zomermaanden ook écht vakantiemaanden laten zijn voor de kinderen die in het revalidatiecentrum verblijven. Met behulp van de opvoeders organiseren we tal van leuke activiteiten. Van Puldercross zijn er twee edities: één in juli en één in augustus.

  Samen met Revalidatiecentrum Pulderbos

  Ta(a)lent uit Gent

  Gent - Sint-Lievenspoort (België)

  van 22 augustus tot en met 26 augustus 2022

  Deze vakantie wordt georganiseerd voor jongeren (5 tot 12 jaar) met communicatieve beperkingen t.g.v. spraak- of taalstoornis, een auditieve stoornis en/of autismespectrumstoornis. Samen met de begeleiders van MFC Sint-Lievenspoort zorgt Kazou voor een midweek vol spel en plezier. Toffe activiteiten worden afgewisseld met verrassende uitstapjes. De deelnemers ontdekken elkaars talenten en die van henzelf door alle uitdagingen te overwinnen die gedurende de week op hun pad komen. Iedere avond keren de deelnemers met hun begeleiders terug naar Sint-Lievenspoort om er te overnachten.

  Samen met Sint-Lievenspoort Gent

  Keerdekiweere

  Torhout - Todale (België)

  van 9 september tot en met 9 september 2022

  Dit jaar slaan Kazou en Tordale de handen in elkaar! Deze organisatie ondersteunt kwetsbare jongeren en volwassen in Torhout. Onze Kazoumonitoren leiden die dag alles in goede banen, ze voorzien uitdagende activiteiten en gekke randanimatie! Op deze dag maken de jongeren eens kennis met Kazou en het jeugdwerk. Tordale laat de jongeren graag een met het 'onbekende' kennis maken, samen verleggen we grenzen en hebben we er de tijd van ons leven!

  Samen met Tordale

  Kazou By You

  Antwerpen - Samenlevingsopbouw (België)

  van 30 oktober tot en met 5 november 2022

  'Kazou by you' is een gloednieuw participatief project in samenwerking met Saamo De Wijk. Samen met hun jongeren gaan we op zoek naar wat vakantie voor hen betekent. We timmeren zo aan een vakantieconcept dat ook echt zal gerealiseerd worden tijdens de herfstvakantie. Een vakantie voor en door jongeren, dat is wat we willen bereiken! Wordt het een vakantie met of zonder overnachting(en)? Gaan we voor een citytrip of trekken we ons terug in de bossen? Doen we een escape room, een city golf, een workshop slam poetry of een bezoek aan de Efteling? Wat eten we doorheen de week? Of is het geen week, maar eerder een verlengd weekend? Je leest het: we laten alles los, beginnen van scratch en geven onze jongeren en vrijwilligers volledig carte blanche.

  Samen met Saamo De Wijk

  Zorgeloos aan Zee

  De Haan - Zeepreventorium (België)

  van 31 oktober tot en met 4 november 2022

  Samen verleggen we onze grenzen, overwinnen we onze angsten en laten we onze talenten schitteren. Kazou en het Zeepreventorium slaan de handen in elkaar om een uitdagende vakantie te creëren voor de jongeren ter plaatse. Zo kunnen deze jongeren ook eens ervaren hoe het eraan toegaat op een echte Kazou vakantie. We hopen er samen een onvergetelijke ervaring van te maken en zo de drempel te verleggen!

  Samen met Zeepreventorium

  Hallo Halloween

  Maarkedal - Ruyskensveld (België)

  van 1 november tot en met 3 november 2022

  Een tweedaagse voor jongeren (5 tot 16 jaar) die verblijven in vzw Ruyskensveld. vzw Ruyskensveld staat in voor bijzondere jeugdzorg op maat voor kinderen en jongeren op vlak van verschillende levensdomeinen. De deelnemers zijn opgedeeld in 2 leefgroepen met telkens een 12tal kinderen of jongeren. Tijdens de herfstvakantie zorgt Kazou per leefgroep voor een tweedaagse met daarin een uitdagende activiteit op verplaatsing, toffe spelletjes georganiseerd door de moni's en één overnachting buiten het verblijfscentrum.

  Samen met vzw Ruyskensveld Maarkedal