• 0 Mijn Kazou

  Het ingegeven wachtwoord is fout, of er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'.


  Loading...
  uitloggen
 • Zomerboekingen 2023

  Vanaf zaterdag 14 januari kon je een zomervakantie bij Kazou boeken. Kazou wil alle kinderen en jongeren, met of zonder beperkingen, blij maken met een vakantiedroom. Kazou draagt naar goede gewoonte zijn steentje bij om financiële drempels weg te werken en organiseert ook lokale initiatieven onder de noemer Kazou Lokal. 

   

  Rush voor vakantieplaatsen 

  Het was bijzonder druk op de website van Kazou vzw. “Na het eerste weekend zijn al meer dan 80% (dat zijn meer dan 34.250 plaatsen) van ons zomeraanbod volgeboekt zijn, het gaat dus ontzettend snel.” vertelt Seppe Van Pottelbergh, woordvoerder bij Kazou. “Onze zomervakanties blijven het goed doen en men boekt tijdig zodat men zeker is van een plaatsje. Het was weer héél druk om één van de 42.288 vakantieplaatsen te pakken te krijgen.” aldus een tevreden Van Pottelbergh. 

   

  Eerlijker systeem  

  Om het boeken van vakanties zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, gebruikt Kazou al jaren een willekeurige digitale wachtrij. Dit jaar gaan ze nog een stap verder door het onmogelijk te maken om in te loggen met meerdere toestellen. "We willen een organisatie zijn die iedereen omarmt, en we vonden het niet eerlijk dat mensen met meerdere toestellen meer kans hadden om sneller een vakantie te boeken", vertelt Van Pottelbergh. “In september hebben we het al, met succes, op kleine schaal getest en nu volgde de grote test. De 42.288 beschikbare plaatsen, op 913 verschillende zomervakanties, zijn fel gegeerd en vlogen zaterdag wellicht grotendeels de deur uit.” 

  Vanaf zaterdag 7 januari tot een uur voor de inschrijvingen op zaterdag 14 januari kun je met je Kazou-account een wachtrijlink aanvragen voor een boekingsmoment naar keuze. Er werden meer dan 40.000 wachtrijlinken aangevraagd. Je kunt per account slechts één link per boekingsmoment aanvragen. Die link werkt enkel en alleen op één toestel, dus als je het op een extra scherm probeert, krijg je een foutmelding. Zodra de inschrijvingen openen, krijg je een willekeurig nummer in de wachtrij toegewezen. Het heeft dus geen zin om al een halfuur voor de inschrijving klaar te zitten, want iedereen komt gelijke kansen aan de start. Mensen waarderen dit duidelijk, want we krijgen veel positieve reacties. Bekijk ook ons nieuw instructiefilmpje: Hoe een Kazouvakantie boeken? 

  “Optimalisatie is onze drijfveer! Elk jaar werken we hard om zo veel mogelijk kinderen en jongeren een onvergetelijke vakantie te geven. We zijn trots om te melden dat we nu ook een extra onlinehulp voor ouders en onze medewerkers hebben geïntegreerd. Hiermee kunnen ouders in hun 'Mijn Kazou"-profiel hun voorkeur voor hun geboekte vakantie en inschrijvingen op de reservelijst aangeven. Op deze manier zien we bij veranderingen meteen welke vakantie hun voorkeur geniet. De komende dagen gaan we intensief aan de slag met deze voorkeuren.” 

  "Tot woensdag 25 januari mag iedereen slechts één vakantie boeken", zegt Van Pottelbergh. "Zo willen we zo veel mogelijk verschillende kinderen en jongeren blij maken met een vakantie voordat we een tweede vakantie toestaan." Woensdag 25 januari om 14 uur gaan de vrije plaatsen weer open voor iedereen die meer Kazou-avonturen wil beleven. 

   

  Trek jij de kaart van vrijwilligerswerk bij Kazou? 

  Tijdens de zomer kan Kazou rekenen op 8.000 enthousiaste vrijwilligers. "Door de populariteit van ons aanbod hebben we jaar na jaar nieuwe vrijwilligers nodig. Gelukkig kunnen we rekenen op de inzet van een fantastische vrijwilligersachterban die de zomer van onze kinderen en jongeren wil kleuren. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers bekijken we elk jaar hoe we aan de stijgende vraag kunnen voldoen. Elke nieuwe vrijwilliger is meer dan welkom, zowel jonge vrijwilligers als vrijwilligers met jeugdwerkervaring op zak. Ook voor kookploegen en verpleegkundigen rollen we graag de rode loper uit", stipt Van Pottelbergh nog aan. Wil je ook graag vrijwilligen? Bekijk dan meer informatie op www.kazou.be/ikwilje. 

   

   

  Enkele cijfers over ons zomeraanbod: 

  Er zijn meer dan 40.000 wachtrijlinks aangemaakt.  

  Zaterdag gaan de inschrijvingen voor onze 913 vakanties van start. 

  In totaal hebben we 42.288 plaatsen.

  Na het eerste dag zijn er al 30.000 gelukkigen met vakantieplannen.  

  Na het eerste weekend verwerken meer dan 34.000 boekingen. 

   

  Bruikbare foto's: