• 0 Mijn Kazou

  Het ingegeven wachtwoord is fout, of er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'.


  Loading...
  uitloggen
 • Zomerboekingen 2022

  Al 75 jaar lang organiseert Kazou straffe jongerenvakanties voor kinderen en jongeren, met of zonder beperking, werken we financiële drempels weg en zorgen lokaal, onder de noemer Kazou Lokal, voor drempelverlagende initiatieven. De boekingsstart van Kazou wordt wellicht de voorbode van een zorgeloze zomer. Wie een vakantie voor komende zomer wenst te boeken bij Kazou kan dit vanaf zaterdag 15 januari.  

  Kazou loopt zich warm en stoomt zich klaar voor een zomer vol onvergetelijke vakanties.

  “Jongeren willen nog meer dan de voorbije twee jaar perspectief”, zegt Seppe Van Pottelbergh van Kazou. Corona is al veel te lang een spelbreker waar niemand vrolijk van wordt. “Kinderen en jongeren hebben momenteel behalve school weinig afleiding en hunkeren naar een zomer zonder zorgen. Deelnemers kunnen nu al een verlanglijstje ingeven op onze website. Als we die favorieten bekijken, dan zien we zelfs een stijging ten opzichte van vorig jaar op hetzelfde moment. Daar zijn we uiteraard blij om.”

  De roep van het verre buitenland 

  Verre bestemmingen zoals Noorwegen, Zweden, Kroatië, Italië en Spanje gooien opnieuw hoge ogen. De wereld ligt aan de jongeren hun voeten en die wereld willen ze ontdekken. Volgens Kazou is er plaats genoeg voor iedereen die mee wil. Al kies je op voorhand beter een paar favoriete vakanties. “Op één paard wedden is wat riskant en dan draait jouw keuze misschien op een ontgoocheling uit, geeft Van Pottelbergh mee.

   

  Eerlijk systeem 

  Kazou werkt al jaren met een willekeurige digitale wachtrij om de boekingsstart op de meest eerlijke manier te laten verlopen. “Iedereen kan tot woensdag 19 januari slechts één vakantie boeken”, zegt Van Pottelbergh. “Zo willen we eerst zo veel mogelijk verschillende kinderen en jongeren gelukkig maken met een vakantie alvorens een tweede vakantie toe te staan.” Woensdag 19 januari om 14u gaan de vrije plaatsen terug open voor iedereen die nog interesse heeft in nog meer Kazou-avonturen. 

   

  Een boost voor het psychisch welzijn

  De coronapandemie heeft psychisch zijn tol geëist bij heel wat kinderen en jongeren en de verhoogde interesse wijst op de nood aan een Kazouvakantie en het vooruitzicht op herwonnen blijheid, vrijheid en samenhorigheid. Dankzij het jeugdwerk kunnen jongeren samen met leeftijdsgenoten op een ongedwongen manier genieten en zichzelf zijn. Het psychisch welzijn van de jongeren kan een stevige boost gebruiken en dat is waar Kazou extra wil op inzetten.

   

  Quid corona?

  De naam viel al. Wat met luis in de pels corona? We zijn en blijven hoopvol, het glas is altijd halfvol bij Kazou. Vorige zomer lag onze vakantiehemel vaak op een steenworp van de hel, met dank aan de wirwar van onduidelijke coronamaatregelen. Chaos in het kwadraat, zowel voor Kazou als voor de ouders. Het verhaal van het bos en de bomen liep als een rode draad door de zomer. Ondanks alle hindernissen werden er toch nog vele mooie avonturen beleefd.

  Gezondheid en verantwoordelijkheid blijven onze voornaamste prioriteiten. Om nog korter op de bal te spelen werd een coronacoördinator aangeworven zodat we nog beter voorbereid aan het zomeravontuur kunnen beginnen. Alle info en de laatste updates over corona zullen steevast te vinden op kazou.be/corona.

  - We organiseren alles met de nodige veiligheid en voorzorgen. 

  - Indien het niet op een veilige manier kan, dan annuleren we. Indien Kazou jouw vakantie annuleert, krijg je je geld terug. 

   

  Coronapaspoortberekenaar

  Uniformiteit in tijden van corona: het zal wellicht wishful thinking blijven. Het zou iedereen een hoop miserie besparen als we allemaal dezelfde regels zouden hanteren met betrekking tot de geldigheid van de coronacertificaten. Kazou nam daarom de koe bij de horens en schudde een coronapaspoortberekenaar uit haar mouw. Met deze eenvoudige tool zal je snel kunnen zien of je een coronapaspoort nodig hebt en of jouw coronapaspoort geldig zal zijn. De berekenaar houdt immers niet enkel rekening met het land van de bestemming, maar ook met de landen waar we doorrijden met de bus. Je vult alle gevraagde info in en klaar is corona, of toch bijna.

   

  Vrijwilliger worden bij Kazou 

  Tijdens de zomer kan Kazou rekenen op 8.000 enthousiaste vrijwilligers. “Door de populariteit van ons aanbod, hebben we jaar na jaar ook meer vrijwilligers nodig. Gelukkig kunnen we rekenen op de inzet van zoveel fantastische jongeren die de zomer van onze kinderen en jongeren mee willen kleuren. Naargelang het aantal vrijwilligers bekijken we elk jaar in hoeverre we aan de stijgende vraag kunnen beantwoorden. Daardoor is ook elke nieuwe vrijwilliger uiteraard meer dan welkom”, klink het nog bij Van Pottelbergh. Wie interesse heeft in een engagement kan meer info vinden via www.kazou.be/ikwilje.