• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'. Opgelet: profielen uit onze vorige website (vakanties t.e.m. paasvakantie 2017) zijn niet meer bruikbaar.


  Loading...
  uitloggen
 • Bezoek CM-directie aan JOMBA-vakantie van Kazou vzw

  Op donderdag 13 juli 2017 bezocht de CM-directie samen met de Kazoudirectie Maasmechelen voor een inspirerende onderdompeling in de JOMBA integratievakantie.

  Op deze vakantie spelen en leven kinderen en jongeren met extra behoeften samen met kinderen en jongeren zonder. De intrinsieke waarde op vlak van kunnen samenleven is bijzonder hoog op deze vakantie. De inzet van de monitoren zorgt al vele jaren voor te koesteren herinneringen voor elke deelnemer en vrijwilliger die al eens meeging. Daarom nemen we ook uitgebreid de tijd om een ganse voormiddag te kunnen kijken, luisteren, bevragen en beleven.

  Grenzeloos Spelplezier

  In de zomermaanden beleven meer dan 500.000 kinderen en jongeren een leuke vakantie bij één van de vele jeugdorganisaties in ons land. In Maasmechelen organiseert Kazou vzw een wel heel bijzonder initiatief: de Integratievakantie. Kinderen en jongeren met een beperking kunnen er samen op vakantie gaan met leeftijdsgenoten zonder extra behoeften. Op die  manier maakt Kazou het mogelijk voor elk kind om samen met broer of zus, buurjongen of –meisje, vriend of vriendinnetje op vakantie te gaan, ongeacht beperkingen.

  “Grenzeloos spelplezier, daar gaat op voor ons over,” vertelt Benjamin Vandervoort, algemeen secretaris van Kazou vzw. “Op deze vakantie zetten onze vrijwilligers zich al jaren meer dan 100% in om de extra noden van onze deelnemers te beantwoorden met goede zorg. Het is daarenboven fantastisch om te beleven hoe de kinderen ook al snel zelf voor mekaar zorgen en beperkingen overstijgen met samenspel. Elk kind, elke jongere deelt immers de goesting om te spelen. En hier merken ze dat dat in ogenschijnlijk moeilijke situaties eigenlijk zeer goed lukt. Zowel voor de kinderen en jongeren met extra behoeften als die zonder is deze vakantie niet alleen een zeer fijne, maar ook een enorm leerrijke ervaring.”