• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'. Opgelet: profielen uit onze vorige website (vakanties t.e.m. paasvakantie 2017) zijn niet meer bruikbaar.


  Loading...
  uitloggen
 • Paasvakantie 2021

  Alle hoopvolle beloften werden teruggedraaid door de overheid.

  Na het hoopvol overlegcomité van 5 maart ging iedereen binnen het jeugdwerk enthousiast aan de slag. De overleggen volgden mekaar in sneltempo op. Ook Kazou was intensief betrokken binnen het Uitgebreid Interfederaal Sectoroverleg Jeugd met o.m. minister van Jeugd Dalle, de kabinetten Sport, Welzijn en Cultuur, het Coronacommissariaat, virologen van de GEMS en nog enkele anderen. We zochten samen naar antwoorden en oplossingen om het jeugdwerk tijdens de paasvakantie mogelijk te maken. We hadden vertrouwen in het kader en de regels die de overheid zou vastleggen om op een veilige manier het jeugdwerk tijdens de paasvakantie te kunnen organiseren. 

  De beslissing liet echter heel lang op zich wachten. Ons geduld en dat van vele andere jeugdwerkorganisaties werd danig op de proef gesteld. Twee weken voor de paasvakantie hebben we nú eindelijk de noodzakelijke duidelijkheid over de paasvakantie. Vandaag staan we helemaal terug bij af. Van die hoopvolle beloftes door de overheid is geen sprake meer. Het beetje perspectief en alle door ons uitgewerkte plannen kunnen terug in de koelkast en dat vinden wij bijzonder jammer, in de eerste plaats voor de kinderen en jongeren zelf die opnieuw deze inperking incasseren. 

  Jeugdactiviteiten met overnachtingen zijn niet toegestaan, enkel in groep van 10 en liefst buiten. Een beslissing die we begrijpen gezien de negatieve coronaberichten, want we vinden het erg belangrijk dat onze vakanties niet alleen een onvergetelijk fijne ervaring zijn, ze moeten ook binnen een gezond kader plaatsvinden. 

  Met pijn in het hart moeten we ook alle 31 binnenlandse vakanties annuleren. We wensen hierbij alle 254 vrijwilligers uitdrukkelijk te bedanken voor de reeds geleverde inzet voor een van deze geannuleerde initiatieven. Dank voor je begrip voor deze moeilijke beslissing. We vinden het bijzonder jammer dat we onze 1017 deelnemers deze paasvakantie geen fijne Kazouvakantie kunnen bezorgen. We zien ze graag snel terug op één van de volgende Kazouvakanties en wensen ze alsnog een deugddoende paasvakantie toe. 

  De cursussen mét overnachting kregen eveneens geen groen licht. Om te anticiperen op dit scenario hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan een cursusplan B: een cursus zónder overnachting (inclusief enkele digitale sessies). Alle 1323 cursisten en meer dan 250 instructeurs worden hier verder over gebrieft. Een grote dankjewel aan alle multiflexibele cursusploegen om dit mee voor te bereiden en te realiseren! 

  We laten deze ontgoocheling even bezinken en richten ons vizier voor 200% op een zomer waarin we weer volop van het leven kunnen genieten. Intussen plooien we ons driedubbel om tijdens de paasvakantie de noodzakelijke vrijwilligers voor de zomer klaar te stomen en om te vormen van enthousiaste basiscursist tot kersverse moni. 

  Heb je hier nog verdere vragen over? Je vindt meer details op www.kazou.be/corona. Indien je daar het antwoord niet vindt, aarzel dan niet om ons te contacteren. 

  Zie ook persbericht van de Vlaamse Jeugdraad 

   

  Cursussen: 

  • 1.323 cursisten in de paasvakantie 
  • 15 basiscursussen 
  • Meer dan 265 instructoren  

   

  Vakanties (geannuleerd)

  • 1017 deelnemers 
  • 31 vakanties 
  • 254 vrijwilligers