• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'. Opgelet: profielen uit onze vorige website (vakanties t.e.m. paasvakantie 2017) zijn niet meer bruikbaar.


  Loading...
  uitloggen
 • Wat een zomer!

  Toen op 22 mei jongstleden de overheid groen licht gaf voor jeugdvakanties –en initiatieven deze zomer werden er allerlei maatregelen uitgeschreven in samenspraak met het jeugdwerk en medische experts. Kazou zat mee aan het stuur in de cockpit en informeerde op haar beurt ouders, deelnemers en vrijwilligers over de gelijkvormige afspraken. De belangrijkste boodschap was dat het jeugdwerk kon doorgaan in veilige bubbels en dat er een beroep werd gedaan op ieders verantwoordelijkheid om correct om te gaan met symptomen, hygiëne en voorzorgsmaatregelen. 

   

  Spannende zomer 

  Het jeugdwerk heeft zich wekenlang met man en muis voorbereid om een ontspannende en aangepaste zomer te kunnen organiseren voor de kinderen en jongerenMet alle mogelijke noodscenario’s werd rekening gehouden.” zegt Seppe Van Pottelbergh, communicatieverantwoordelijke van KazouDankzij alle voorzorgsmaatregelen en afspraken hebben we deze zomer geen enkele vakantie voortijdig moeten stopzettenDat betekent dat bijna 30.000 kinderen, jongeren en volwassenen (24.224 deelnemers en 5.539 vrijwilligers (+ 195 vergezellende familieleden)) samen (in hun eigen bubbel uiteraard) genoten van een deugddoende vakantie. Daar zijn we allen enorm trots op. 

   

  Vermoedens van Covid-19 naar huis 

  “De gezondheid zal altijd en overal onze eerste prioriteit zijn.” verduidelijkt Van Pottelbergh. Er werden wel deelnemers en vrijwilligers met een vermoeden van Covid-19 huiswaarts gestuurd om een test bij hun huisarts te laten afnemen. Na een periode van quarantaine bleken al deze testen negatief. De protocollen opgesteld voor het jeugdwerk werden correct nageleefd en zorgden voor een onverhoopt succes!  

   

  Najaar en volgende vakanties 

  Dit alles sterkt ons in het opnieuw plannen van onze jeugdwerkactiviteiten. We hebben de nodige maatregelen op zak en vertrouwen op een gedragen verderzetting van deze aanpak. Daarom starten we binnenkort ook met ons winteraanbod, steunend op de opgedane ervaringen en nog steeds prioriteit op gezondheid om deze te organiseren en van start te laten gaan.