• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'. Opgelet: profielen uit onze vorige website (vakanties t.e.m. paasvakantie 2017) zijn niet meer bruikbaar.


  Loading...
  uitloggen
 • Zomerboekingen 2021

  Meer dan 33.000 kinderen en jongeren kunnen weer dromen van een mooie Kazouzomer!

  De winter is in het land maar Kazou vzw, de jeugddienst van CM, kijkt al hoopvol uit naar een zinderende zomervakantie. Wie een vakantie voor komende zomer wenst te boeken bij Kazou kon dit vanaf zaterdag 9 januari 

   

  “Jongeren willen meer dan ooit perspectief”, zegt Seppe Van Pottelbergh van Kazou. “Kinderen en jongeren hebben momenteel behalve school weinig omhanden en hunkeren naar een zorgeloze zomer. Als we de favorieten en digitale verlanglijstjes van alle deelnemers bekeken, zagen we een mooie stijging ten opzichte van vorig jaar. Vooral bij de 15 tot 18-jarigen leek er meer interesse te zijn. We hebben ook nog beslist om onze leeftijdsgrens eenmalig op te trekken naar 19 jaar. Zo kan een 19-jarige toch nog een laatste keer meegaan op een Kazouvakantie na de annulaties van vorige zomer.” 

  De coronacrisis is zwaar voor kinderen en jongeren en de verhoogde interesse wijst op de nood aan (vooruitzichten op) Kazouvakanties. Het belang van jeugdwerk is er helemaal om jongeren samen met leeftijdsgenoten & gezond te laten genieten. Kazou is bezorgd en wil absoluut inzetten op het sociaal welzijn en mentale gezondheid van jongeren. 

   

  Grote vraag naar vakanties

  Het was vandaag bijzonder druk op de website van Kazou vzw. “Na dit weekend zal al 80% van ons zomeraanbod volgeboekt zijn,” vertelt Seppe Van Pottelbergh, communicatieverantwoordelijke bij Kazou. “Onze zomervakanties blijven het goed doen en men boekt tijdig zodat men zeker is van een plaatsje. Vandaag was het ongezien druk om één van de 45.000 vakantieplaatsen te pakken te krijgen. Gemiddeld gaan er tijdens de eerste uren van de online-boekingsmomenten al meer dan driekwart van alle plaatsen de deur uit. Tijdens piekmomenten kloppen er meer dan 10.000 mensen tegelijk aan onze websitedeur. We kunnen meer dan 400 boekingen per minuut aan, het gaat dus ontzettend snel.” aldus een tevreden Van Pottelbergh. 

   

  Populaire periodes 

  De populaire bestemmingen en vakantieperiodes zijn meteen volzet of ze nu in binnen- of buitenland liggen. Vooral de eerste en de laatste week van de zomervakantie zijn enorm gewild, omdat de meeste ouders dan nog geen gezinsvakantie gepland hebben. “Die weken zijn in een mum van tijd volgeboekt,” bevestigt Van Pottelbergh. “In onze planning zetten we hier extra op in door meer vakanties mogelijk te maken in het begin en op het einde van de zomervakantie. We moeten wel hierbij rekening houden met de haalbaarheid in logement en inzet vrijwilligers.” 

  “Wie op de reservelijst staat of nog geen vakantie heeft geboekt, hoeft niet te treuren. Kazou heeft nog zo’n 10.000 vrije plaatsen waar nog voor geboekt kan worden. De komende dagen werken we verder om zoveel mogelijk deelnemers één fantastische zomervakantie te bezorgen.” 

   

  En wat met Corona? 

  We zijn hoopvol. Afgelopen zomer heeft het jeugdwerk getoond hoe ze dankzij de bubbels en extra afspraken veilig op vakantie kon gaan. Geslaagd met grootste onderscheiding en met felicitaties van de jury. We duimen voor een nagenoeg coronavrije zomer zodat we nog onbezorgder op vakantie kunnen gaan.  

   

  We zijn ook realistisch. Gezondheid en verantwoordelijkheid is en blijft onze voornaamste prioriteit! Voor alle info en updates check kazou.be/corona. 

  - We organiseren alles met de nodige veiligheid en voorzorgen.

  - Indien het niet op een veilige manier kan, dan annuleren we. Indien Kazou jouw vakantie annuleert, krijg je je geld terug. 

   

  Verre buitenland 

  In de zomer van 2020 moest Kazou voor 20.000 van de 40.000 jongeren de vakantie annuleren omwille van spelbreker corona. “Alle vakanties verder dan 150 kilometer van de Belgische grens werden geschrapt”, vertelt Van Pottelbergh. “Voor 6.000 jongeren hebben we toen een alternatief in het binnenland kunnen aanbieden. Een deel van die plaatsen in eigen land, van Houthalen tot Louvain la-Neuve, bieden we opnieuw aan. Toch zien we bij de favorieten gelijkaardige bestemmingen als de voorbije jaren. Het verre buitenland, van Zweden en Kroatië tot Spanje en Italië, wordt niet vermeden. Integendeel: de interesse voor het buitenland is het grootst.” Volgens Kazou is er plaats genoeg voor iedereen. “Al kan je op voorhand best wel een paar favorieten kiezen. Als je je hoop op slechts één bestemming vestigt, kan dat misschien op een teleurstelling uitdraaien.”  

   

  Enkele cijfers over ons zomeraanbod

  - 5-18 jaar en JOMBA (JOngeren Met Bijzondere Aandacht) voor 7-30 jaar 

  - 939 vakanties

  - 236 verschillende vakantieconcepten

  - 166 bestemmingen:  60 binnenland en 106 buitenland

  - 8000 vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. 

   

  Eerlijk systeem 

  Kazou werkt met een willekeurige digitale wachtrij om de boekingsstart op de meest eerlijke manier te laten verlopen. “Iedereen kan tot woensdag 13 januari slechts één vakantie boeken”, vertelt Van Pottelbergh. “Zo willen we eerst zo veel mogelijk verschillende mensen gelukkig maken met een vakantie alvorens een tweede vakantie toe te staan.” Woensdag 13 januari om 14u gaan de vrije plaatsen terug open voor iedereen die nog interesse heeft in een (of meerdere) vakanties. 

   

  Vrijwilliger worden bij Kazou 

  Tijdens de zomer engageren meer dan 8.000 vrijwilligers zich voor Kazou. “Door de populariteit van ons aanbod, hebben we jaar na jaar ook meer vrijwilligers nodig. Gelukkig kunnen we rekenen op de inzet van zoveel fantastische jongeren die de zomer van enorm veel kinderen en jongeren positief willen kleuren. Naargelang het aantal vrijwilligers bekijken we elk jaar in hoeverre we aan de stijgende vraag kunnen beantwoorden. Daardoor is ook elke nieuwe vrijwilliger uiteraard meer dan welkom.” Wie interesse heeft in een engagement kan meer info vinden via www.kazou.be/ikwilje.